HomeFeaturedFocusApple investește 250 milioane de dolari in Corning

Apple investește 250 milioane de dolari in Corning

Apple Corning

Nu este prima investiție de acest fel, cele două companii au un istoric în spate. Apple folosește sticla specială produsă de Corning pentru toate modelele sale de iPhone. Celebra Gorilla Glass este extrem de populară printre producătorii de smartphone, iar Apple a sesizat potențialul pe care îl are compania producătoare cu câțiva ani în urmă.

În 2017 compania din Cupertio a făcut o primă investiție în Corning, în valoare de 200 milioane de dolari.

Și atunci, la fel ca și acum, investiția s-a realizat prin intermediul Apple Advanced Manufacturing Fund, un program prin care Apple investește în companiile furnizoare. Atât pentru a-și consolida relația cu acestea, cât și din considerente pur financiare.

Prin intermediul acestui program Apple a investit până acum peste 1 miliard de dolari în companii americare care furnizează componente sau servicii pentru Cupertino.

În ceea ce privește relația cu Corning, estimările interne spun că Apple a cumpărat de peste 3 miliarde de dolari de la companie, de-a lungul parteneriatului dintre cele două părți. O cifră mare, dar care, privită prin prisma profitului pe care îl obține an de an Apple, pare minusculă.

via Digitimes

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep