HomeFeaturedFocusOptiunea de inregistrare simultana prin mai multe camere ajunge si pe iPhone...

Optiunea de inregistrare simultana prin mai multe camere ajunge si pe iPhone XS/XR nu doar pe iPhone 11

iOS 13 va aduce o surpriză plăcută utilizatorilor de iPhone XS/XR: opțiunea de înregistrare simultană pe mai multe camere va putea fi folosită și e modelele iPhone din 2018.
iOS 13 va aduce o surpriză plăcută utilizatorilor de iPhone XS/XR: opțiunea de înregistrare simultană pe mai multe camere va putea fi folosită și e modelele iPhone din 2018.

La evenimentul de prezenare a noii serii iPhone 11 Apple a arătat un demo foarte fain în care pe un iPhone 11 se folosea aplicația Filmic Pro, înregistrând simultan cu mai multe camere video – adică cea din față și cea din spate, respectiv camerele ultra-wide și standard.

Partea bună este că această facilitate va fi adusă și pe iPhone XS/XR și iPad Pro 2018 odată cu lansarea iOS 13. Opțiunea de înregistrare multi-cameră e posibilă datorită noului API introdus în iOS 13, prezentat de Apple la WWDC 2019. Deși Apple a spus inițial că facilitatea va putea fi folosită doar în urma regândirii hardware-ului, aflăm totuși că acest lucru e dej prezent în seria iPhone XS/XR.

Partea proastă e că nu o să meargă la fel de bine.

Cred că e o veste foarte bună pentru fanii Apple, posesori de iPhone XS/XR, care nu sunt obligați (încă) să facă upgrade-ul. Rămâne acum de văzut și cât de bine va funcționa facilitatea pe modelele XS/XR, dat fiind diferențele de performanță între seria XR/XS și iPhone 11.

Filmic Pro, aplicația cu care Apple a făcut demo-ul la lansarea iPhone 11 va fi lansat în curând.

După cum puteți observa, există însă limitări substanțiale, pe modelele mai vechi putând fi folosite doar anumite combinații de camere pentru înregistrarea simultană. Combinația de cameră frontală și principală merge pentru filmare și fotografiere. Combinația de trei camere e prea mult pentru iPhone XS, doar iPhone 11 și 11 Pro vor putea beneficia de asta.

Și mai e ceva: aplicația standard Camera propusă de Apple în iOS 13 nu va oferi opțiunea de înregistrare cu mai multe camere, asta fiind lăsată pe seama aplicațiilor terțe.

via 9to5mac

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep