Cum instalezi Android Auto in Romania.
Waze pe Android Auto pe Mazda 6 2019, in România.

Vă dau răspunsul la întrebarea cum faci să îți instalezi Android Auto pe smartphone, din România? Citiți materialul de mai jos și veți afla cât de simplu este.

Mai mulți cititori m-au contactat și mi-au cerut detalii despre cum pot să instalezi Android Auto pe smartphone în România, în condițiile în care Google nu permite asta în mod oficial. Am studiat puțin problema și am o rezolvare: lucrurile sunt mai simple decât vă imaginați.

Tot ce aveți de făcut este să descărcați pachetul APK cu Android Auto (vă recomand să folosiți APKmirror) dacă vreți să riscați și să instalați aplicații din afara Google Play Store. Făcând asta vă asumați că e posibil să vă infectați smartphone-ul, dar în lumina ultimelor evenimente se pare că și din Play Store aveți cam aceleași șanse de infecție.

În ideea asta, după ce descărcați Android Auto (de aici), mergeți în setările Android și activați opțiunea de instalare a aplicațiilor din surse necunoscute (unknwon sources). De exemplu pentru Huawei P30 Pro, setarea este în Settings/Security & Privacy/More settings/Install apps from external sources și de aici activați aplicația cu care vreți să faceți instalarea -poate să fie browser-ul Chrome, dacă instalați direct de acolo, sau un file manager (Total Commander de exemplu) dacă vreți să porniți instalarea după ce ați descărcat pachetul APK.

După instalare veți vedea aplicația Android Auto în lista de programe de pe Android. Porniți-o și jucați-vă cu ea.

O puteți folosi ca aplicație dedicată atunci când folosiți smartphone-ul pentru navigație în mașină sau dacă îl aveți legat de un sistem infotainment compatibil Android Auto. În oricare dintre situații funcționează perfect și în România.

Pentru că abia am început să maă joc cu Android Auto, în zilele următoare o să revin cu detalii legate de experiența de folosire și dacă merită.

4 COMENTARII

  1. Am un HUAWEI P 20 Lite cu android auto instalat, iar duoa circa un an de zile imi cere reactualizarea lui.Nu stiu cum .
    Te rog ajutor

  2. Cum introduci un program de navigație in afara de google map’s. Ma enervează ca nu pot proiecta telefonul pe displeiul din mașină. Am un Hyundai Elantra 2020 fara navigație și doresc sa proiectez pe display saygicul de exemplu. Crezi ca poți studia problema?!?

    • Google nu permite folosirea altor aplicatii de navigatie. Pentru ca … asa vrea muschii lor. Maps sau Waze.

      Alternativa este sa folosesti un smartphone root-at pe care sa instalezi o aplicatie de proiectie pe display sau sa root-ezi sistemul infotainment si pe el sa instalezi o aplicatie de tip client, pe care sa proiectei. E un procedeu mai complicat, dar daca iti doresti cu adevarat poti incerca sa cauti detalii pentru sistemul de pe masina ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here