HomeFeaturedFocusRecomandare: WinFi Lite, un wifi scanner de Windows 10

Recomandare: WinFi Lite, un wifi scanner de Windows 10

WinFi Lite, un scanner de wifi pentru Windows 10.
WinFi Lite, un scanner de wifi pentru Windows 10.

Am văzut că în Windows Store există o aplicație interesantă pentru analiza rețelei WiFi – numele său este WinFi Lite și se poate folosi în regim gratuit. Vă recomand să o descărcați și să vă jucați cu ea în ideea că vreți să vedeți ce rețele WiFi există în jurul vostru și care sunt parametri de funcționare.

WinFi Lite merge pe Windows, fără niciun fel de driver special, aplicația putând fi descărcată direct din Windows Store (urmați link-ul acesta).

Pe scurt, vă oferă detalii despre toate rețelele WiFi pe care le poate vedea laptop-ul vostru. Aveți acces la numele rețelei, la BSSID, la tipul router-ului, canalul pe care acesta emite, viteza, tipul de rețea WiFi (a,b,g,n), timpul de la ultima reponire și tipul de securitate folosit.

WinFi Lite oferă multe detalii despre rețelele WiFi descoperite.
WinFi Lite oferă multe detalii despre rețelele WiFi descoperite.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, zona Parameters e una foarte importantă, aici fiind locul unde se pot vedea extrem de multe detalii interesante despre rețeaua WiFi selectată.

Cred că oricare dintre noi are nevoie pe laptop de un astfel de instrument, poate nu neapărat să îl folosescă în operații de pentesting, ci mai degrabă să obțină o hartă detaliată a rețelelor WiFi din jur.

Vă recomand să descărcați aplicația și să vă jucați cu ea. O să vedeți că vă este extrem de utilă, mai ales dacă suspectați că rețeaua voastră WiFi nu funcționează la parametri optimi – urmărind ce alte rețele folosesc același canal (clic pe tab-ul Spectrum) o să puteți vedea rapid către ce canale ce nu sunt ocupate vă puteți orienta.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep