HomeFeaturedFocusZVON: Huawei Mate 30 si Mate X nu vor avea Google Play...

ZVON: Huawei Mate 30 si Mate X nu vor avea Google Play si aplicatiile Google preinstalate

Huawei Google Play

Capătă tot mai multă consistență zvonul conform căruia telefoanele din seria Mate 30 de la Huawei, dar și modelul cu ecran pliabil Mate X nu vor avea preinstalate aplicațiile Google și nici Google Play. Da, vor avea Android ca și sistem de operare, dar varianta open source. Iar aplicațiile pe care vor dori să le instaleze proprietarii acestor telefoane după momentul lansării oficiale, vor trebui procurate din alte surse.

Mie îmi vine în continuare foarte greu de crezut că acest lucru se va întâmpla. Pe de altă parte mă cam pune pe gânduri lipsa de reacție a oficialilor companiei la acest șir de zvonuri care dau ca și sigură ruptura de Google. Nici Google nu spune nimic, deși ca un gigant din zona IT, ar avea un cuvânt greu de spus în deciziile politice care se iau la Washington. Până la urmă Huawei este doar o monedă de schimb în tot războiul comercial dintre Statele Unite și China.

Că nu ai preinstalate Gmail, Chrome, YouTube sau Google Maps, parcă mai merge. Dar să nu ai acces la Google Play, să nu poți să îți instaleze aceste aplicații și nici altele, decât din surse terțe, parcă e prea mult. Nu îmi dau seama dacă cei care iau deciziile la nivel macro realizează că o astfel de situație va duce la înflorirea site-urilor care vor propune .apk-uri dubioase și, evident cu legătură, la o mare gaură în securitatea dispozitivelor respective.

O analiză precară a unei astfel de decizii, arată că vânzările de telefoane Huawei vor scădea cu aproximativ 30%. Cel puțin cele din afara Chinei. Cine ar avea de câștigat? Ce companie ar urca din nou pe locul al doilea al topului global, dacă Huawei (care creștea foarte vertiginos și începea să amenințe chiar și supremația Samsung) va pierde acest loc? Ia să vedem, ghiciți?

via Nikkei

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep