HomeFeaturedFocusAcesta este Surface Duo, mult asteptatul Surface Phone, cu Android!

Acesta este Surface Duo, mult asteptatul Surface Phone, cu Android!

Surface Duo este primul smartphone Microsoft Surface, cu două display-uri, motorizat de ... Android!
Surface Duo este primul smartphone Microsoft Surface, cu două display-uri, motorizat de … Android!

Când foarte puțină lume se mai aștepta, Microsoft a lansat în sfârșit Surface Duo, un smartphone din seria Surface, doar că nu este ceea ce speram: în schimb vorbim de un aparat dual screen, motorizat de Android cu toate aplicațiile Microsoft și care va ieși pe piață la finalul lui 2020.

Despre un posibil smartphone dual display s-a tot vorbit în ultima vreme, doar că puțini au fost cei care au spus că va veni cu Android și va fi prezentat chiar în 2019. Surface Duo este de fapt o variantă mai mică a lui Surface Neo, cu două display-uri de 5.6 inci, unite prin sistemul de ”balamale” deja specific Microsoft ce oferă un display combinat de 8.3 inci. Asta permite o rotație de 360 de grade pentru a transforma dispozitivul în cam orice ne dorim – de la ebook reader la smartphone și o grămadă de chestii între.

După cum a spus Panos Panay este ”tehnologia care deschide posibilități nelimitate”. Este un aparat Android, cu tot ecosistemul Android, optimizat pentru aplicațiile Microsoft din Android.

Surface Duo poate fi folosit în diverse combinații.

Deși pare mare, nu uitați că diagonala de 5.6 inci e mult mai mică decât cea de pe Galaxy Note10+ (6.8 inci), Mate 30 Pro (6.53 inci) respectiv iPhone 11 Pro Max (6.5 inci).

Foarte interesantă mi se pare afirmația lui Panos Panay ”Microsoft în parteneriat cu Google aduce ce e mai bun din Android cu aplicațiile Microsoft, într-un singur produs Surface”. Detalii despre ce e în interiorul lui Surface Duo nu avem, posibil să fie un Snapdragon 855, detaliu ce se poate schimba până la lansare.

Exact la fel ca în cazul Surface Neo, Surface Duo poate rula o aplicație separată pe fiecare display, iar dacă dispozitivul este orientat în mod landscape, al doilea display devine tastatură sau controller pentru jocuri. Din materialul video de la prezentare vedem că Android-ul e modificat să semene cu Windows 10X.

Până la lansarea din 2020 mai e un an, atunci de ce Microsoft a prezentat Duo și Neo acum? Răspunsul e simplu: să profite de toată zarva din jurul dispozitivelor dual screen/pliabile și să arate că are așa ceva în lucru, sub brandul exclusivist Surface. Și pentru a da dezvoltatorilor de aplicații timp suficient să creeze un ecosistem care să pună în valoare cele două dispozitive.

Dacă dispozitive cu ecran pliabil avem deja mai multe, de la Microsoft, Xiaomi și Huwei, Surface Duo este unic în acest moment. Și asta îl face extrem de interesant.

Rămâne de văzut dacă va fi și un produs viabil. Voi ce credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep