HomeMobileAndroidMicrosoft a lansat SDK-ul pentru Surface Duo si detalii despre cum functioneaza

Microsoft a lansat SDK-ul pentru Surface Duo si detalii despre cum functioneaza

Microsoft a lansat SDK-ul pentru Surface Duo și odată cu el detaliile despre cum ar trebui să funcționeze aplicațiile care folosesc două ecrane pe Android.
Microsoft a lansat SDK-ul pentru Surface Duo și odată cu el detaliile despre cum ar trebui să funcționeze aplicațiile care folosesc două ecrane pe Android.

Microsoft a lansat versiunea preview a SDK-ului pentru Surface Duo (știți, smartphone-ul tabletă Android, făcut de Microsoft) pentru a permite dezvoltatorilor de aplicații să se familiarizeze cu el și să încerce să creeze aplicații care să pună în valoare cele două ecrane.

Documentația Microsoft conține detaliile necesare și o grămadă de exemple pentru ca cei interesați să înceapă să înțeleagă cum se folosește API-ul pentru a crea aplicații pentru dispozitive dual-screen.

În principiu există trei tipuri de afișare:

  • Single default și default span unde vorbim despre o aplicație Android care minimizată stă pe un ecran și are posibilitatea de a mai avea încă o instanță în celălalt ecran, pentru a partaja conținut sau compara.
  • Single full screen și spanned full screen unde aplicația ocupă tot ecranul pe primul sau pe ambele display-uri, dar nu este afișat conținutul Task bar, System Tray, App Bar și App Title.

Toate dispozitivele dual-screen de tip Surface Duo vor putea folosi doar unul sau simultan ambele ecrane, unul să fie pentru aplicații și altul pentru tastatura virtuală.

În acest moment, toate aplicațiile Android pot funcționa fără probleme pe unul dintre ecrane, cine va dori să extindă funcționalitatea și pe cel de-al doilea, va trebui să pună în valoare SDK-ul Microsoft.

Cred că în perioada următoare o să sap puțin în direcția asta să văd ce și cum. Ceea ce vă recomand și vouă.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep