HomeFeaturedFocusMicrosoft Surface Laptop 3 prezentat in doua variante, cu platforma AMD

Microsoft Surface Laptop 3 prezentat in doua variante, cu platforma AMD

Alături de Surface Duo și Surface Neo Microsoft a prezentat și noua serie Surface Laptop 3, o îmbunătățire a seriei Surface Laptop cu două variante de display și configurație hardware.
Alături de Surface Duo și Surface Neo Microsoft a prezentat și noua serie Surface Laptop 3, o îmbunătățire a seriei Surface Laptop cu două variante de display și configurație hardware.

Alături de Surface Duo și Surface Neo Microsoft a prezentat și noua serie Surface Laptop 3, o îmbunătățire a seriei Surface Laptop cu două variante de display și configurație hardware. Are același design clasic al seriei și acum vine în două variante 13.5 insi și 15 inci, cel din urmă fiind construit pe platforma AMD Ryzen. Prețul de pornire pentru Surface Laptop 3 de 13.5 inci este 999 USD și 1199 USD pentru cel de 15 inci.

Mi se pare că varianta de 13.5 inci seamănă extrem de mult cu principalul său competitor, MacBook Air – până la urmă aici și țintește Microsoft. Display-ul este touch, cu raport 3:2, iar mousepad-ul e mai mare cu 20%. Schimbarea majoră e legată de faptul că acum există port USB Type-C 3.1 în locul Mini DisplayPort, fără suport Thundebolt 3 – deci nu se poate conecta un GPU extern. E păstrat conectorul USB-A, jack 3.5 mm și Surface Connector.

În interior are platforma Intel 10th Gen cu Core i5 sau Core i7. Panos Panay a menționat că o altă schimbare majoră s-a făcut în interior și Surface Laptop 3 va avea posibilități mai simple de a fi reparat – tot în reprezentanțele Microsoft trebuie făcută treaba asta.

Mai multe detalii puteți vedea în materialul video de mai jos:

Modelul de 15 inci este mult mai interesant, fiind mai mare și mai puternic – în interior există AMD Ryzen 5 sau AMD Ryzen 7, Surface Edition cu extra core pentru GPU. Poate fi cumpărat în variantă de 32 GB și opțiuni de stocare de până la 512GB (în timp ce Surface Laptop 3 poate veni cu 1TB).

E prima dată când Microsoft vine cu platformă AMD pe seria Surface și motivația constă în faptul că cei ce vor alege modelul de 15 inci au nevoie de mai multă putere de procesare grafică. Și ca să fim clari, Laptop 3 de 15 inci nu e laptop de gaming. În rest specificațiile sunt similare cu cele ale seriei Surface Laptop 3 de 13.5 inci.

Autonomia este de 11.5 ore pentru ambele modele cu opțiune de încărcare rapidă, de la 0 la 80% în doar o oră! Teoretic sună bine, vedem în practică cum o să se comporte.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep