HomeFeaturedFocusDa, Dark Mode ajuta la extinderea autonomiei pe iOS 13

Da, Dark Mode ajuta la extinderea autonomiei pe iOS 13

Opțiunea Dark Mode de pe iOS 13 facilitează creșterea autonomiei pe iPhone, ne spun testele.
Opțiunea Dark Mode de pe iOS 13 facilitează creșterea autonomiei pe iPhone, ne spun testele.

Atunci când Apple a vorbit despre opțiunea Dark Mode pe iOS 13, mesajul a fost centrat pe faptul că interfața arată mai bine și e mai ușor de folosit – nu a zis nimic despre posibilitatea de a economisi bateria de pe iPhone, în special modelele cu display OLED. Dat fiind că aceste display-uri permit pixelilor să se aprindă individual, iar în cazul culorii negre să rămână stinși, folosirea temei negre ar trebui să aducă și un spor de autonomie.

Unii s-au gândit să testeze această teorie și rezultatul a fost că există un spor de … 30%.

Folosirea Dark Mode pe iOS 13 poate duce la o creștere de 30% a autonomiei pe modelele de iPhone cu display OLED.

Un experiment în care un braț robotizat butonează două iPhone-uri cu iOS 13, unul cu Dark Mode și altul cu Light Mode ne arată că există o diferență substanțială de autonomie.

Rezultatul e interesant: iPhone XS Max, cu Light Mode a rămas fără baterie după 7 ore și 33 de minute în timp ce un model similar, cu Dark Mode mai avea încă 30%din baterie. Și vorbim despre un test în care nivelul de luminozitate era setat la 200 de niți. Pentru un nivel de luminozitate de 100 de niți, probabil cel mai folosit în interior, diferența în folosirea Twitter pe timp de 2 ore a fost de doar 5%, iar pentru 300 de niți, același test a măsurat o diferență de 12% în ceea ce înseamnă bateria, în favoarea Dark Mode.

Acum fiecare înțelege ce vrea și chiar ar fi indicat să faceți propriile teste să vedeți dacă merită să activți Dark Mode. La nivel teoretic trebuie să existe o diferență de autonomie între cele două moduri de folosire a smartphone-ului. Cât de mare e ea? Discutabil. E posibil ca în anumite scenarii să se ajungă și la 30%, însă mă îndoiesc de treaba asta pentru că dacă era cu adevărat așa, Apple numai despre asta ar fi vorbit.

Așa că luați testul de mai sus la nivel pur informativ și nu ca literă de lege.

via MR

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep