HomeEvenimenteEchipa Romaniei castiga competitia European Cyber Security Challenge

Echipa Romaniei castiga competitia European Cyber Security Challenge

Echipa Romaniei, câștigătoare e competiției European Cyber Security Challenge.
Echipa Romaniei, câștigătoare e competiției European Cyber Security Challenge. Poza via Orange Facebook.

Săptămâna trecută s-a desfășurat la București finala competiției European Cyber Security Challenge și echipa ce a reprezentat țara noastră a reușit să se claseze pe primul loc, învigând echipele Italiei, Austriei și Germaniei.

Echipa României (susținută de Orange) s-a clasat pe primul loc, acumulând 8188 de puncte, surclasând echipa Italiei (ce a obținut doar 7324 puncte). Edițiile precedente au fost câștigate de Germania (2018), Spania (2017 și 2016). În finala de la București au participat 20 de echipe din Europa, formate din elevi și studenți pasionați de securitate.

România a avut o echipă formată din 10 tineri, cu vârste între 16 și 25 de ani în componența căreia au fost: Robert Vulpe (capitan), Florian-Robert Dobre, Dragos Albastroiu, Ioan Dragomir, Mihai Dancaescu, Cristian Done, Matei Badanoiu, Alexandru Top, Tudor Moga și Mihai Cioata.

Pe parcursul competiției au fost mai multe etape în care participanții au trebuit să își demonstreze cunoștințele de securitate cibernetică, în fiecare dintre ele acumulând puncte ce au contat în clasamentul final. Testele au vizat cunoștințe din securitate web, criptografie, inginerie inversa si investigatii, programare, atac si aparare, securitate Linux / windows / macOS, securitate dispozitive mobile si IoT.

O clasare pe primul loc în concursul European Cyber Security Challenge era iminentă, după ce în 2016 și 2017 România a fost vicecampioană iar în 2015 și 2016 a fost desemnată de către juriu drept echipa ce a avut cea mai bună expunere a modului în care au rezolvat sarcinile primite.

Felicitari echipei ce a reprezentat România și totodată mă bucur că în domeniul securității numele țării noastre nu mai e asociat doar cu hackeri și criminali. Se poate să fie și bine!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep