HomeMobileAndroidDXOMARK testeaza acum si calitatea audio de inregistrare si redare audio, Mate...

DXOMARK testeaza acum si calitatea audio de inregistrare si redare audio, Mate 20 X este campion

DXOMARK lansează un nou TOP: calitatea audio pentru înregistrare și redare cu smartphone-ul, unde Huawei Mate 20 X este campion.
DXOMARK lansează un nou TOP: calitatea audio pentru înregistrare și redare cu smartphone-ul, unde Huawei Mate 20 X este campion.

DXOMARK tocmai ce a trecut la următorul nivel vizavi de testarea smartphone-urilor: calitatea audio pentru înregistrare și redare. Este o muncă mult mai dificilă decât cea de testare a camerei foto, cu care deja suntem cu toții obișnuiți, pentru că analiza audio este prin definiție mult mai complexă. Știu asta că pe vremea când eram la CHIP am încercat și noi să construim un banc de teste pentru boxe/plăci de sunet, dar ne-am împotmolit când a fost nevoie să creăm un set de teste repetabil.

Pe ideea asta cred că DXOMARK își asumă multe riscuri și totodată face ceea ce trebuie: utilizatorii folosesc deja smartphone-ul pe post de dispozitiv multimedia, cu toate că nu pentru toți calitatea audio este un factor decisiv. Mai ales că mulți ascultă muzică în căști și pentru ei difuzorul este oarecum irelevant.

La fel ca în cazul testelor pentru camera foto, există mai multe criterii de evaluare a calității audio de înregistrare și redare pe smartphone. Este analizat timbrul, dinamicitatea, spațialitatea, volumul și zgomotele, atât pentru înregistrare cât și pentru redare.

Criteriile de analiză a calității audio în testele DXOMARK.

Iar primul clasament pune Huawei Mate 20 X pe primul loc, atât pe partea de înregistrare cât și pe cea de redare.

Huawei Mate 20 X este cel mai bun smartphone pentru înregistrarea și redarea audio.

În ideea că zvonurile nu sunt adevărate și că DXOMARK chiar își păstrează o poziție obiectivă, rezultatul testului este un lucru excelent pentru chinezi, aceștia mai având un TOP unde smartphone-urile Huawei domină.

Detalii complete despre testul de calitate audio și modul său de realizare găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep