Acesta este Surface Pro X, laptop-ul hibrid pe platforma ARM, cu cipset-ul Microsoft SQ1, LTE și USB Type-C.
Acesta este Surface Pro X, laptop-ul hibrid pe platforma ARM, cu cipset-ul Microsoft SQ1, LTE și USB Type-C.

Primul laptop Microsoft pe platforma ARM a fost prezentat ieri: Surface Pro X. De la Surface 2 din 2013 (pe care eu încă îl am și il folosesc), este prima variantă de Surface cu ARM poziționată de Microsoft drept laptop din seria Surface, cu toate caracteristicile sale și nu ca un model entry level cum erau Surface RT și Surface 2.

Surface Pro X vine cu display de 13 inci (PixelSense cu 2880 x 1920 pixeli), similar cu Surface Laptop 3, design clasic pentru seria Surface, cu margini mai rotunjite. Microsoft spune despre acest display că are cele mai subțiri margini față de oricare laptop hibrid – da, display-ul este touch. Memoria internă este de 16GB.

Partea interesantă este în interior: un cip Surface SQ1, realizat de Microsoft în colaborare cu Qualcomm, pe tehnologie Snapdragon 8cx. Împreună cu Windows on ARM, Surface Pro X aduce funcționalitatea Windows 10 pe ARM. Alături de el există și primul engine AI pus de Microsoft pe un procesor de Windows.

Și tot ascuns privirilor mai este și Surface Slim stylus, ascuns în noul dock, fix deasupra tastaturii, prins magnetic.

Carcasa lui Pro X este de 287 x 208 x 7.3 mm, cântărind 774 de grame. Intră ușor în orice rucsac modern. S-a păstrat comabinația de aluminiu pentru carcasă și Alcantara pentru tastatură.

Laptopul Pro X are o grosime de doar 5.3 mm, fiind cel mai subțire laptop Surface de până acum. Are suport pentru LTE, conector USB Type-C și tehnologia Fast Charging.

Mai multe detalii despre noul Pro X puteți vedea în materialul de mai jos:

Pro X va fi disponibil începânc du 22 octombrie la un preț de start de 999 USD, plus taxe, evident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here