HomeFeaturedFocus5 motive sa alegi un smart TV LG OLED B9 de Black...

5 motive sa alegi un smart TV LG OLED B9 de Black Friday

Vine Black Friday și încă nu te-ai decis ce smart TV ai vrea să îți cumperi? Îți dau 5 motive pentru care unul din seria LG OLED B9 este cea mai bună opțiune.
Îți dau 5 motive pentru care un smart TV din din seria LG OLED B9 este cea mai bună opțiune de cumpărare pentru Black Friday.

Vine Black Friday și încă nu te-ai decis ce smart TV ai vrea să îți cumperi? Îți dau 5 motive pentru care unul din seria LG OLED B9 este cea mai bună opțiune.

În ultimii ani, cu câteva zile înainte de Black Friday-ul românesc primesc mereu aceiași întrebare: ce smart TV să îmi iau ”la ofertă”. Anul acesta nu a făcut excepție și de asta m-am decis să scriu articolul de față, ca să pot răspunde cu mai multe argumente.

Ca de fiecare dată când mi se cere sfatul vizavi de achiziționarea unui produs, vreau să aflu înainte care sunt așteptările: ce se dorește și mai ales de ce? Îmi e clar că în 2019 criteriile pe care le avem în vedere la achiziția unui nou TV (smart TV mai exact) sunt simple: imagine excelentă pe o diagonală mare, rezoluție mare, cât mai smart, conectivitate și suport de streaming, future proof. Lucrurile acestea par să fie apanajul oricărui produs, îmi spun cunoscuții. Ce să alegi atunci?

Sunt de părere că alegerea unui smart TV, mai ales acum, trebuie să fie un proces informat în care caracteristicile funcționale ale aparatului să fie dublate de aspect plăcut, modern, pentru că în final, ca orice nou gadget pe care ni-l luăm, trebuie să ne și placă nu doar să bifeze la capitolul specificații/performanță.

LG OLED TV B9 beneficiază de integrarea ThinQ AI.

Pe această idee, dați-mi voie să vă spun 5 motive pentru care eu mi-aș lua în această toamnă un OLED LG din seria B9 (LG B9 face parte din gama entry-level a segmentului OLED de la LG, fiind best-buy-ul segmentului. Seria B oferă cel mai bun raport performanță/preț de pe piață, indiferent dacă te orientezi către un ecran de 55 sau către unul de 65 de inci.)

1.Display-ul OLED cu negru perfect

Cred că nimeni nu mai are nicio îndoială că un smart TV achiziționat acum trebuie să fie pregătit pentru următorii 5-7 ani cel puțin, iar din punct de vedere al display-ului alegerea e una singură – OLED, asta indiferent de producător.

Recomand OLED-ul LG pentru că, așa cum spuneam și aici, OLED Black e capabil să ofere un contrast foarte bun și un negru perfect. Totodată, pentru că generează roșu, verde, albastru și alb, pe fiecare pixel, iar fiecare punct poate să treacă rapid de la starea de aprins la cea de stins, acest lucru este transpus în final într-o calitate excelentă a culorilor și în final a imaginii afișate. Astfel, fiecare culoare devine mai bogată, detaliile ascunse sunt puse mai bine în evidență, iar imaginile prind viață grație celor 8 milioane de pixeli independenți. Pune peste asta și niște unghiuri largi de vizionare și ai un prim motiv imbatabil.

2. webOS 4.5: complex și foarte rapid

Am o afinitate pentru webOS de pe vremea când tocmai ieșise din curtea Palm și era proaspăt HP, iar eu am avut ocazia să îl văd în acțiune prin 2010: un sistem de operare rapid, modern, diferit de Windows Mobile, Android și iOS. Se mișca rapid, propunea un mod interesant de interacțiune. Mi-a părut rău că nu a prins dar m-am bucurat când am aflat că LG a decis să îl cumpere și să îl folosească pe televizoarele sale smart, în locul bătrânului și greoiului NetCast. Îl am pe două dintre televizoarele smart de acasă și sunt extrem de mulțumit de viteza și performanța sa. În continuare merge fără eroare și răspunde instant la comenzi (folosesc o telecomandă Magic Remote care îl pune mai bine în valoare), chiar și cele vocale.

webOS 4.5: complex și foarte rapid

Pe seria OLED B9 din 2019 avem un webOS 4.5 în care este integrat și suportul pentru Google Assistant sau Alexa, pentru cine are deja alte gadget-uri motorizate de unul dintre acești asistenți digitali. Integrarea dintre webOS 4.5 și Google Assistant e reușită, chiar și cu dezavantajul că încă nu avem comenzi vocale în limba română – îmi place cel mai mult modul în care este integrată căutarea contextuală cu partea de multimedia. Poți de exemplu să cauți detalii despre un anumit actor/film și să primești rapid recomandări din Netflix sau Amazon Prime.

Mi se pare că în acest moment webOS este cel mai bun sistem de operare pentru un smart TV nu doar prin faptul că este cel mai sigur ci și pentru că permite extinderea pe Google Assistant/Alexa fără să aducă riscurile folosirii unui Android care nu va fi aproape niciodată actualizat și securizat complet.

3. Conectivitate modernă: HDMI 2.1 și AirPlay 2

Un aspect pe care îl recomand tuturor atunci când își cumpără un produs nou, nu contează din ce categorie, este acela al pregătirii pentru viitor: îți cumperi acum ceva ce vrei să poată fi folosit cât mai mult timp. În cazul unui smart TV contează extrem de mult să aibă suport pentru cele mai noi specificații de conectivitate, lansate sau nu. Seria OLED B9 de la LG vine cu două elemente cheie: integrarea AirPlay 2 și HDMI 2.1.

Astfel, dacă ești utilizator iOS, vei putea să proiectezi direct pe ecranul televizorului OLED B9 conținut video, foto, sau doar partajarea ecrnului și ai și posibilitatea de a transmite wireless stream-ul cu conținutul video închiriat din ecossistemul iOS. Fără costurile asociate unui dispozitiv AirPlay.

Apoi, televizorul OLED LG B9 vine cu patru porturi HDMI 2.1 care pun în valoare tehnologiile moderne atât pentru cinefili cât și pentru gameri. Să nu uităm că viitorul PlayStation 5 va folosi toate funcțiile HDMI 2.1. Mă refer aici în primul rând la Variable Refresh Rate – televizorul LG B9 poate fi sincronizat cu output-ul unei plăci video de gaming, fără să te temi de screen-tearing sau de nesincronizarea ratelor de refresh.

Urmează Auto Low Latency Mode – televizorul detectează automat că primește conținut de gaming pe portul HDMI și setează automat modul care oferă cel mai mic timp de răspuns (de doar 12 ms) – Xbox One X folosește deja ALLM, așa că cine are deja cea mai nouă consolă Microsoft sau își dorește una poate să stea liniștit că o va folosi la maxim. Și nu în ultimul rând Enhanced Audio Return – portul HDMI marcat astfel poate oferi unei surse externe (receiver AV) un conținut audio Dolby Atmos necomprimat (+30 MB/s), pentru o experiență desăvârșită Dolby Atmos la tine acasă. Că tot veni vorba de asta, să nu uit să precizez că toată seria OLED LG B9 știe și Dolby Vision și Dolby Atmos.

Ca fapt divers, dacă plăcile video HDMI 2.1 încă se lasă încă așteptate, implementarea LG a portului HDMI 2.1 este o realitate, un argument solid în favoarea achiziției.

4. AI pentru sunet și video

Am mai povestit pe tema asta: noua serie OLED LG din 2019 beneficiază de tehnologii de AI Picture/ AI Sound și 4K Upscaling. Citind doar specificațiile tehnice, nu înseamnă prea multe. AI? Cam orice din jurul nostru are un fel de AI. Dar e de folos?

Ei bine, până nu am apucat să văd diferențele am fost și eu sceptic. Văzându-le în acțiune pot să spun că indiferent dacă urmărești conținut UHD, HDR sau SD; imaginea și sunetul sunt mai reale grație integrării funcțiilor AI. Procesorul Alpha7 Gen2 prezent în seria LG OLED 2019, ce vine la pachet cu algoritmi AI de tip Deep Learning, este capabil să proceseze imagini și să genereze rezultate care îți taie răsuflarea, grație nivelului ridicat al detaliilor surprinse. Sunetul este calibrat în timp real, în funcție de conținutul pe care îl urmărești, astfel că îți oferă o experiență sonoră de nivel înalt, folosind intrarea multi-canal a standardului Dolby Atmos.

Procesorul alpha7 gen2 este cel care facilitează prelucrarea în timp real a imaginii și a sunetului pe seria LG OLED B9.

5. HDR pentru toți

Nu în ultimul rând suportul HDR este extrem de important, majoritatea serialelor/filmelor de pe Netflix, YouTube (și nu numai) sunt create acum cu suport HDR. Până nu apuci să vezi diferențele dintre un film redat în HDR și unul fără HDR nu prea înțelegi de ce e important ca televizorul tău să știe toate formatele HDR. Regizorii filmelor moderne depun efort important în optimizarea culorilor pentru HDR și treaba asta se vede cu vârf și îndesat atunci când televizorul știe să folosească tehnologia. Seria B9 LG OLED are suport pentru 4K Cinema HDR = HDR by Dolby Vision, HDR by Technicolor, HDR 10 și HLG. Poți fi sigur că, datorită compatibilității televizorului cu aceste standarde, vei cumpăra un dispozitiv pe care îl vei putea folosi și în viitor. Fie că te uiți la un stream video pe Netflix, fie că te uiți la transmisiuni sportive (precum cele transmise de Digi 4K, în format HDR HLG – de exemplu F1 și Champions League), experiența de vizionare este una aparte, de care te vei bucura la maxim.

LG OLED B9 4k smart TV cu ThinQ AI.

Dincolo de cele de mai sus mai e ceva de spus: seria LG B9 propune un display OLED ultra-slim și un bezel minimalist care construiesc conceptul ”Perfect Cinema Screen într-un design modern de care te poți bucura în orice moment.

Cam asta ar fi.

Nu uita să dai o fugă la un Media Galaxy, Flanco sau Altex și să testezi singur ceea ce ți-am spus mai sus, experimentând singur avantajele. Și dacă te conving, fii pregătit de Black Friday.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep