HomeFeaturedFocusOficialii din Statele Unite promit ca schimburile comerciale cu Huawei vor reincepe

Oficialii din Statele Unite promit ca schimburile comerciale cu Huawei vor reincepe

Huawei Google

Mai exact, un oficial al Departamentului de Comerț al Statelor Unite (Wilbur Ross, secretar al acestui Departament) a declarat că s-a înmulțit numărul companiilor americane care au depus cereri pentru a li se permite schimburile comerciale cu Huawei. Compania chineză a ajuns pe o listă cu firme care au interzis la orice raport comercial cu companiile americane. O victimă colaterală în războiul comercial dintre SUA și China.

Cel mai important efect al acestei măsuri a fost interdicția Huawei de a mai folosi serviciile și aplicațiile Google. Acest lucru s-a văzut (și probabil s-a și simțit în cifrele de vânzări) la apariția lui Huawei Mate 30 Pro, un telefon care, în mod oficial, nu are aplicații Google. Desigur, soluții alternative există, la fel cum există și metode de a ocoli acest impediment.

Huawei Google

Revenind, se pare că în prezent numărul companiilor americane care ar fi cerut în mod expres să reia raporturile comerciale cu Huawei a ajuns la 260. Dublu față de luna iulie a anului. Și da, printre aceste companii se numără și Google. Sunt complet de acord că Huawei are de suferit nefiindu-i permisă folosirea aplicațiilor Google, atât de populare. Dar la fel de bine (și aici lumea cam tace) și companiile americane pierd la nivel financiar pentru că nu pot derula schimburi cu Huawei. Ambele părți au de pierdut.

Așa că Wilbur Ross a promis că aceste cereri ale companiilor americane vor fi analizate și vor primi un răspuns într-un timp foarte scurt. Asta nu înseamnă obligatoriu că răspunsul va fi pozitiv. Mai degrabă se rezolvă lucrurile la nivel politic între cele două țări și se ajunge la un acord între SUA și China. Atunci poate că Huawei va depăși momentul critic. Mie îmi place să fiu optimist, așa că consider că rezolvarea este aproape.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep