HomeFeaturedFocusXiaomi Mi Watch prezentat oficial, clona de Apple Watch

Xiaomi Mi Watch prezentat oficial, clona de Apple Watch

Xiaomi Mi Watch

Să fim realiști, cele două telefoane seamănă izbitor. Nu mă deranjează că au copiat de la Apple, până la urmă s-au inspirat după un produs cu destul de multă priză la public. Xiaomi Mi Watch este primul ceas al companiei ce poartă brand-ul Mi și propune un preț de aproximativ 185 dolari, deocamdată valabil doar pentru piața din China. Încă nu s-a discutat despre o disponibilitate globală.

Pentru acești bani, Xiaomi Mi Watch pare să ofere destul de multe. Din punct de vedere hardware este construit în jurul unui chipset Snapdragon Wear 3100 4G. Are o memorie RAM de 1 GB și o capacitate internă de stocare de 8 GB. Acumulatorul are 570 mAh și este cel mai mare integrat într-un ceas. Asigură o autonomie declarată de 36 de ore cu conexiunea 4G pornită. Ecranul este un AMOLED de 1,78 inchi, de formă pătrată, cu funcționalitate always-on. Sistemul de operare este un Android Wear OS modificat cu o interfață MIUI dedicată.  Are peste 40 de aplicații integrate, dar și un magazin de aplicații dedicat, deschis developerilor. Producătorul chinez îl targetează ca pe telefonul de la încheietura mâinii și, în acest scop, ceasul oferă suport eSIM, pe lângă conexiunile Bluetooth și NFC.

Sunt prezente toate aplicațiile și funcțiile de monitorizare a activităților sportive, inclusiv înotul, dar și senzorul de puls și alte monitorizări ale parametrilor fiziologici ai utilizatorului.

Forma este pătrată (chestie care pe mine nu mă prinde deloc, îmi plac smartwatch-urile rotunde), am spus doar că Xiaomi Mi Watch este o clonă de Apple Watch. Așa că avem și rotița laterală, dar și un buton fizic. Par poziționate identic între cele două dispozitive, semn că cei de la Xiaomi nu prea s-au jenat atunci când au copiat.

Va exista și o variantă Premium Edition, care va avea ecran din safir și carcasă și curea din oțel negru. Mă lasă la fel de indiferent. Mai mult, va costa cu 100 dolari mai mult.

Sunt curios dacă apare și în Europa. Mi se pare un dispozitiv cu destul potențial, așa că ar fi păcat ca Xiaomi să nu exploateze interesul pe care sunt sigur că Mi Watch a început să îl stârnească în rândul consumatorilor de pe piețele europene.

via Android Authority

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep