HomeFeaturedFocusTelefoane Samsung facute de terti se vor vinde si in afara Chinei,...

Telefoane Samsung facute de terti se vor vinde si in afara Chinei, din 2020

Telefoane Samsung produse sub brand-ul coreean se vor vinde și în afar Chinei începând cu 2020.
Telefoane Samsung produse sub brand-ul coreean se vor vinde și în afar Chinei începând cu 2020.

Anul trecut Samsung a lansat în China un program prin care a permis unor terți să producă și să vândă smartphone-uri (Galaxy A6) sub clasificarea ODM. Asta înseamnă că respectivele telefoane, deși poartă brand-ul Samsung nu au fost făcute în fabricile producătorului coreean – treaba asta are ca motiv reducerea de costuri în vederea creșterii competitivității pe piața asiatică.

Pentru că presiunea pieței a fost mare, Samsung a închis fabricile din China și a dat undă verde producătorilor terți ce au dorit să facă telefoane sub brandul său. Lucrurile vor avansa și conform Reuters, din cele 300 de milioane de smartphone-uri planificate să fie prduse anul viitor, cam 20% ar putea să fie produse de terți în China și să fie livrate și pe piețe din afara Chinei. Deja s-ar fi făcut cărțile pentru ca producția unor modele din seria Galaxy A să fie preluată de către Wingtech. Aceștia produc deja și sub brandurile Xiaomi și Huawei.

Vă dați seama că se ridică imediat o întrebare firească: vor avea aceste aparate aceiași calitate cu cele produse în fabricile Samsung? E o întrebare la care încă nu avem un răspuns clar – Samsung va dori să mențină același nivel al calității, lucru ce nu poate fi neapărat realizat atâta vreme cât producția este trimisă către alții, lucru cu care Samsung nu e obișnuită.

Doar că Samsung nu are de ales dacă vrea să rămână competitivă pe piața telefoanelor de buget unde trebuie să concureze cu Xiaomi, Huawei, companii care au ales deja să își reducă costurile producând în alte fabrici și probabil la o calitate mai slabă, mai ales că și componentele vor fi cumpărate tot de la producători din China și nu de la cei din Coreea.

Un alt lucru mai puțin îmbucurător este că Wingtech s-ar putea să aibă un cuvânt de spus în ceea ce înseamnă design-ul și modul de producere al modelelor Samsung Galaxy A.

Până acum nu s-a spus nimic despre o mișcare similară pe zona de flagship, chestie care chiar ar avea un impact semnificativ în piață. Mă gândesc că dacă strategia dă roade pe zona smartphone-urilor de buget, mai mult ca sigur că se va încerca o reducere a costurilor și pentru flagship-uri și atunci lucrurile vor fi clare.

Mi se pare interesantă decizia Samsung de a produce modelele de buget în China, în aceiași fabrică unde și competitorii săi își produc aparatele, pentru că ne arată cum piața de smartphone-uri urmează fix același trend ca cel al PC-urilor și laptop-urilor: reducerea costurilor presupune mutarea producției în China, acolo unde marjele de profit, deși mici, sunt încă acceptate și văzute ca o afacere.

via SM

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep