HomeMobileAndroidCum arata statistica Android 10 vs iOS 13? Devastator pentru Google!

Cum arata statistica Android 10 vs iOS 13? Devastator pentru Google!

La aproape șase luni de la lansarea oficială, aproape nimeni nu folosește Android 10 Q, în timp ce utilizatorii de iOS sunt peste jumătate pe iOS 13!
La aproape șase luni de la lansarea oficială, aproape nimeni nu folosește Android 10 Q, în timp ce utilizatorii de iOS sunt peste jumătate pe iOS 13!

Poate că măcar o dată v-ați întrebat de ce nu dă Google statistici legate de adopția celei mai noi versiuni de Android și nu ați putut găsi un răspuns clar: ei bine, explicația e foarte simplă – Google nu dă aceste date pentru că ar accepta oficial faptul că aproape nimeni nu are Android 10, la mai bine de jumătate de an de la lansare.

În comparație, iOS 13 pare să fie instalat pe mai bine de 50% dintre dispozitivele funcționale iOS. Și treaba asta nu e de ieri de azi, e dintotdeauna. Pentru că Apple oferă update-uri pe o perioadă de aproape 5 ani de viață al unui iPhone, în cazul Google, doar aparatele din seria Pixel au această șanse. Restul, în cel mai bun caz au doi ani de suport.

Concluzia de mai sus poate fi trasă ușor din orice statistică de folosire a unor anumite servicii. Ce am avut eu de zis se bazează pe datele date de Pornhub vizavi de tipurile de sisteme de operare de pe care au venit utilizatorii săi. Și datele vin să confirme cât de dezbinată e platforma Android și cât de mult e de lucru la ea.

Cele mai recente date legate de împărțirea Android pe piață au fost date de Google în mai 2019, iar de atunci există o tăcere stânjenitoare – apropo de asta, update-urile la Android 10 au început să apară timid abia în decembrie și în România și doar pe anumite modele high end.

Și datele Google arătau așa, cu mult înainte de lansarea Android 10 Q:

Conform datelor Google din mai 2019, împărțirea Android ne spunea că Android 8 (Oreo) avea cea mai mare cotă de piață, Pie fiind la mare distanță.

Așa că în lipsa unor date oferite de Google, ne uităm în alte direcții ca să avem o idee despre cum arată statistica sistemelor de operare mobile. Iar Pornhub ne ajută:

Conform statisticilor Pornhub, 71% din utilizatori sunt pe ce mai nouă versiune iOS (13) în timp ce aproape NIMENI nu este pe cea mai nouă versiune de Android 10 Q (2%).

Conform datelor de mai sus, Android 9 Pie este folosit de 48% dintre utilizatorii site-ului, iar Android 10 Q de doar … 2%. Prin comparație, 71% din utilizatorii de iOS au iOS 13 (cea mai recentă versiune).

Bun, e discutabil dacă datele oferite de Pornhub sunt relevante, în mod cert nu toți utilizatorii de Android/iOS ajung acolo. Prin urmare se poate spune relativ simplu că statistica nu corespunde realității. Doar că în lipsa altor date și acestea sunt bune și ne arată cât de urmă e Google față de Apple în ceea ce înseamnă actualizările la cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare mobile.

Mai trist este că din cei 48% de utilizatori Android Pie, probabil că majoritatea nici măcar nu au cele mai noi versiuni, în care problemele de securitate să fi fost reparate. Sunt sigur că și pe iOS nu toți cei 71% au cea mai recentă versiune iOS 13, dar asta nu pentru că Apple nu le oferă accesul ci pentru că le este frică de rateurile date de Apple în ultima vreme.

via BGR

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep