HomeFeaturedFocusiOS 13 care cota de piata de 70% pe dispozitivele Apple

iOS 13 care cota de piata de 70% pe dispozitivele Apple

O chestie de reținut: iOS 13 este instalat pe 77% dintre iPhone-urile compatibile, respectiv 70% din baza iPhone.
O chestie de reținut: iOS 13 este instalat pe 77% dintre iPhone-urile compatibile, respectiv 70% din baza iPhone.

Tipul acesta de informație e relevantă pentru cei ce sunt interesați să își țină smartphone-ul cât mai mult timp: dacă plănuiți să vă păstrați smartphone-ul mai mult de 1 an și vreți să aveți mereu actualizările la zi pentru sistemul de operare, varianta trebuie să fie iOS.

Pentru că un dispozitiv Apple primește actualizări cel puțin 4 ani, în comparație cu cele Android unde încel mai bun caz primiți un an de zile, după care rămâneți în aer.

Ieri Apple a anunțat că aproape 70% dintre dispozitivele iPhone și 50% iPad folosesc iOS 13 (adică cel mai nou sistem de operare Apple) și asta pentru că nu toate sunt eligibile. Dintre cele eligibile, adică cele lansate în ultimii 4 ani, 77% au instalat iOS 13. Și nu pentru că nu ar fi disponibil, cum se întâmplă pe Android.

Doar 23% din baza de dispozitive Apple folosesc iOS 12 și numai 7% au versiuni mai vechi.

Merită amintit și că iOS 13 a ajuns la cota de 50% în doar o lună, bine, cu problemele de rigoare. Asta e altă discuție pe care am tratat-o aici.

Ca fapt divers, pe Android doar 2% aveau Android 10 Q în decembrie 2019. Sper că acum situația să fie puțin mai bună, dar nu cu mult. Pentru că producătorii nu se înghesuie să lanseze Android 10 Q din aceleași veșnice motive: dacă dau actualizările constant, puțini își mai cumpără telefoane noi.

Și când puneți în balanță discuția iOS vs Android gândiți-vă că pe iOS aparatele au actualizări minim 4 ani, pe Android maxim … 2. iOS 13 e lansat în septembrie și în 5 luni a ajuns pe 77% din aparate, Android 10 Q a fost lansat cu trei săptămâni mai repede și este pe … 2% din aparate.

De ce este important? Din motive de securitate, stabilitate și funcționalități noi (bine, în ultima vreme se pare că nu mai e cazul nici pe iOS și nici pe Android).

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep