HomeCloud & MobilityCe poate face tehnologia DeepFake: un YouTuber i-a intinerit pe actorii din...

Ce poate face tehnologia DeepFake: un YouTuber i-a intinerit pe actorii din Irishman mai bine decat a facut-o Scorsese

Robert De Niro întinerit cu efecte speciale în filmul ”Irishman” - chestie pe care tehnologia gratuită DeepFake pare că o poate mult mai bine.
Robert De Niro întinerit cu efecte speciale în filmul ”Irishman” – chestie pe care tehnologia gratuită DeepFake pare că o poate mult mai bine.

Ai văzut Irishman? V-a plăcut cum arătau tineri De Niro, Pacino și Pesci datorită milioanelor de dolari cheltuiți pe tehnologii proprietare pentru alterarea imaginilor? Ei bine, se pare că prin Deep Fake, tehnologia gratuită disponibilă tuturor, rezultatele sunt mult mai bune.

Cei ce au apucat să vadă ”Irishman” pe Netflix au putut observa că efectele de întinerire aplicate actorilor prin CGI nu sunt foarte convingătoare și că de multe ori imaginile cu De Niro, Al Pacino sau Joe Pesci păreau lipsite de veridicitate, în ciuda milioanelor de dolari cheltuite de Scorsese pentru ca filmul să iasă impecabil.

În ideea asta, iFake, un YouTuber specializat în tehnologia DeepFake a alocat semnificativ mai puține resurse de timp și procesare, reușind să producă un material video în care actorii arată mult mai credibil. A reușit asta cu tehnologii gratuite, în doar 7 zile (demo-ul are doar câteva minute). Rezultatul este mult mai bun, cel puțin la o privire generală, pentru că analizat în detaliu putem vedea neconcordanțe specifice folosirii DeepFake, la marginile fețelor.

Uitați:

Cum vi se pare?

După publicarea filmului pe YouTube au pornit rapid comentariile, mulți aplaudând inițiativa și efortul lui iFake, criticând în același timp decizia lui Martin Scorsese de a folosi o tehnologie proprietară în detrimentul DeepFake.

În mod evident, iFake a întinerit un material în care actorii erau deja întineriți. Dar ce l-a oprit pe Scorsese să mai facă o iterație?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep