HomeMobileAndroidVideo: asa arata Google Nearby Sharing, clona Alphabet pentru Apple Airdrop

Video: asa arata Google Nearby Sharing, clona Alphabet pentru Apple Airdrop

Pentru că Google inovează mereu și Apple nu, azi vedem o primă versiune a Google Nearby Sharing, soluția Google de partajare de fișiere, similară cu Apple Airdrop.
Pentru că Google inovează mereu și Apple nu, azi vedem o primă versiune a Google Nearby Sharing, soluția Google de partajare de fișiere, similară cu Apple Airdrop.

Google lucrează la un serviciu propriu de file sharing, similar cu Apple Airdrop și astăzi avem ocazia să vedem un prim material demo cu funcționalitatea denumită Google Nearby Sharing. Via XDA avem filmarea de mai jos în serviciul Nearby Sharing, disponibil în Google Play Services, dar inactiv încă, este pus în valoare.

Conceptul e simplu: un utilizator trimite fișierul via Google Nearby Sharing, celălalt acceptă cererea de transfer și primește fișierul. În anumite versiuni Play Services această funcționalitate poate fi regăsită și sub denumirea de Fast Share. Ea se folosește de Bluetooth pentru a porni transferul, care ulterior se realizează prin Wi-Fi.

Față de funcționalitatea Android Beam, care presupunea atingerea (activarea prin NFC) a două aparate pentru autentificare/pornirea transferului, Nearby Sharing ar trebui să fie mult mai la îndemână. În testul XDA, un fișier de 3.5 GB s-a transferat relativ rapid, în vreo 2 minute, chestie care sună foarte convenabil: stați la masă cu prietenii și puteți să le transferați poze/filmulețe mult mai ușor și la calitate maximă, decât să faceți asta prin WhatsApp sau Facebook Messenger.

Știți ce e interesant? Aproape 8 ani Google nu a venit cu ceva similar Apple Airdrop și acum lucrurile se schimbă. Să fie oare urmarea faptului că tot mai mulți se uită atent la toate serviciile de cloud ale Google (YouTube, Drive, Docs) atunci când trebuie să le folosească?

Tot ce e posibil.

via XDA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep