HomeFeaturedFocusSa ne amintim: acum 10 ani Steve Jobs prezenta primul iPad

Sa ne amintim: acum 10 ani Steve Jobs prezenta primul iPad

Pe 27 ianuarie 2010, Steve Jobs prezenta lumii primul iPad.
Pe 27 ianuarie 2010, Steve Jobs prezenta lumii primul iPad.

Astăzi se împlinesc 10 ani de când Steve Jobs a prezentat primul iPad, dând startul unei revoluții interesante în lumea gadget-urilor, care însă nu a ajuns la nivelul promisiunilor. Folosim cu toții tabletele, însă ele sunt departe de a fi un substitut adevărat pentru PC/laptop, așa cum și-a dorit Jobs. Poate că dacă ar mai fi trăit și geniul său rămânea activ, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

”Vrem să pornim 2010 prin a vă prezenta un produs magic și revoluționar”. Acestea au fost primele cuvinte spuse de Steve Jobs în urmă cu 10 ani, la prezentarea primului model iPad.

Comunicatul de presă prezenta iPad-ul drept un dispozitiv revoluționar pentru browsing, citit, email, consum multimedia, jocuri și chiar ramă foto. De atunci și până acum acestea au rămas principalele funcționalități ale unei tablete, nu doar pentru iPad, în ciuda dorințelor exacerbate ale unora care visau la înlocuirea laptop-ului.

La vremea respectivă și cu Steve Jobs la cârmă Apple era pe un trend ascendent atât financiar cât mai degrabă inovativ, prezentând periodic produse interesante. Să nu uităm că la vremea respectivă Apple vindea produse în valoare de 50 miliarde USD, chestie excepțională, care a crescut constant. Totodată produsul cheie era încă iPod-ul, care recent înregistrase o cotă de 250 milioane de unități vândute.

Din păcate, odată cu prezentarea primului iPad și ulterior cu dispariția lui Steve Jobs, cursul Apple s-a schimbat și focusul s-a mutat către generarea de bani (lucru și normal de altfel), mai puțin cu inovația și crearea de entuziasm în rândul fanilor.

Chiar dacă nu am fost niciodată fanul iPad-ului, recunosc (și recomand de altfel) că dacă cineva vrea o tabletă, cea mai bună soluție este un iPad: la mai bine de 9 ani de la primul iPad pe care l-am luat copiilor mei, bateria ține încă aproape 4 ore și este funcțional, cu jocuri, opțiuni de browsing și citit. Așa ceva nu am întâlnit în lumea Android, unde o tabletă veche (4-5 ani), în ideea că este funcțională, se va chinui bine de tot să ruleze un browser și/sau ceva aplicații mai noi.

De asta cred că merită să ne amintim de primul iPad, dar mai ales de geniul lui Seve Jobs.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep