HomeFeaturedFocusVideo: politia scotiana ne arata cum poate sparge un smartphone folosind Cellebrite

Video: politia scotiana ne arata cum poate sparge un smartphone folosind Cellebrite

Cellebrite este platforma folosita de mai multe organizații guvernamentale pentru a sparge smartphone-uri și extrage de acolo informațiile dorite, incluzând poze, mesaje SMS, materiale video, log-urile și chiar datele din calendar.
Cellebrite este platforma folosita de mai multe organizații guvernamentale pentru a sparge smartphone-uri și extrage de acolo informațiile dorite, incluzând poze, mesaje SMS, materiale video, log-urile și chiar datele din calendar.

Poliția scoțiană a făcut un material video în care prezintă Cellebrite, soluția complexă prin care poate sparge orice smartphone și extrage de acolo informații importante, incluzând poze, log-urile de apeluri, contactele, SMS-urile, fișiere și chiar intrările din calendar și agenda de contacte. Platforma Cellebrite este folosită în mai toată lumea de organizațiile guvernamentale, puțini însă au recunoscut asta oficial.

În materialul video publicat de Poliția scoțiană vedem cum sunt colectate datele de pe un dispozitiv Android și ni se spune că în acest fel poliția își poate da seama rapid dacă respectivul dispozitiv conține date importante și dacă necesită o analiză mai amănunțită.

În acest moment, pentru investigații, dispozitivele pot fi păstrate pe termen nedeterminat de către agențiile guvernamentale, până când analiza se termină. Cu Cellebrite se poate reduce semnificativ această perioadă de așteptare și posesorii să își poată primi înapoi gadget-urile.

Cu alte cuvinte Poliția scoțiană ne spune că folosirea Cellebrite de a accesa un smartphone fără acordul deținătorului e de fapt un lucru în favoarea noastră, a tuturor. Vrei sau nu, Poliția îți poate confisca telefonul, se uită în el și pe urmă ți-l dă înapoi. Simplu, eficient.

Asta în ideea că nimic dubios nu este găsit în el, căci altfel nu îl mai vezi oricum.

Unii spun că dispozitive de tip Cellebrite nu ar fi fost folosite doar de Poliție, chiar Apple având ceva similar în magazinele sale, folosindu-le pentru a transfera contacte și fișiere de pe dispozitive vechi pe unele noi.

Fain, nu?

Asta ca să înțelegem și mai bine cât de „sigure” sunt smartphone-urile noastre.

via 9to5mac

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep