HomeFeaturedFocusAngajatii Foxconn nu revin inca in fabricile din China de frica coronavirusului

Angajatii Foxconn nu revin inca in fabricile din China de frica coronavirusului

Foxconn

Deși fabricile Foxconn din China (de fapt cea din Shenzen) au fost închise până pe 9 februarie, atât din cauza epidemiei de coronavirus, dar și datorită suprapunerii cu Anul Nou Chinezesc, se pare că muncitorii sunt îndemnați să rămână în continuare acasă, într-o încercare a autorităților de a preveni extinderea virusului care a speriat întreaga planetă.

Comunicatul Foxconn este ușor alambicat, pentru că sună mai mult ca o recomandare către muncitori, decât ca o măsură fermă, însă acest lucru ar putea fi pus și pe seama traducerii în engleză.

To safeguard everyone’s health and safety and comply with government virus prevention measures, we urge you not to return to Shenzhen. We’ll update you on the situation in the city. The company will protect everyone’s work-related rights and interests in the duration. As for the happy reunion date in Shenzhen, please wait for further notice.

Îngrijorarea tuturor este legată de fluxul de producție pentru Apple. Se știe că Foxconn este principalul furnizor de servicii de asamblare pentru Apple și orice sincopă în activitatea sa se reflectă automat în fluxul de aprovizionare al americanilor. Compania din Cupertiono încearcă să își liniștească publicul afirmând că asamblarea pentru Apple se face în afara unității Foxconn din Shenzen, însă puțini sunt cei care cred că chiar așa stau lucrurile.

De asemenea, de reținut că Foxconn este principalul producător de hardware și pentru Amazon.

Dacă aceste întreruperi vor avea impact și asupra Apple, vom vedea doar în viitor. Până atunci, să sperăm că măsura menită să oprească răspândirea virurului își va arăta efectele.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep