HomeFeaturedFocusChina a absorbit aproape jumatate din telefoanele 5G in 2019

China a absorbit aproape jumatate din telefoanele 5G in 2019

5G

Cei de la Counterpoint Research au realizat un studiu privind vânzarea de terminale 5G în anul 2019. Cifrele rezultate sunt destul de interesante. China a fost cea mai mare piață pentru telefoanele cu suport pentru 5G. Aproape jumătate dintre terminalele 5G vândute anul trecut au ajuns în China. Mai exact, un procent de 46% din totalul vânzărilor.

Din această cantitate vândută pe piața chineză, cele mai multe telefoane au fost Huawei. Producătorul a dominat autoritar în 2019 vânzările de telefoane 5G din China, cu un procent covârșitor de 74%.

La nivel global, Samsung a fost performerul de top, cu aproape 40 de procente din totalul vânzărilor de telefoane 5G.

Studiul celor de la Counterpoint merge puțin mai departe și, bazat și pe statisticile din urmă, încearcă să cuantifice impactul pe care îl va avea asupra pieței globale de smartphone epidemia de coronavirus. Cifra înaintată este destul de îngrijorătoare. Se estimează că piața globală de smartphone se va contracta cu 20% în primul trimestru al acestui an, în comparație cu perioada similară a anului anterior.

Trimestrul al doilea al anului, cred ei, va înregistra o scădere de doar cinci procente față de același trimestru din 2019. Nu îmi dau seama de unde au scos cifrele, dar optimismul este îmbucurător. Probabil că se mizează pe o rezolvare, măcar parțială, a acestei crize până în aprilie, mai.

via Counterpoint Research

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep