HomeMobileAndroidCum am instalat Android 10 pe Huawei P30 Pro la Orange via...

Cum am instalat Android 10 pe Huawei P30 Pro la Orange via OTA Update

În sfârșit am instalat Android 10 pe Huawei P30 Pro, cu firmware Orange folosind un truc vechi.

După ce mai bine de o lună am așteptat cuminte actualizarea Android 10 pentru al meu Huawei P30 Pro, cu firmware Orange, fără niciun rezultat, ieri seară am decis că e momentul să încerc ceva nou. Citisem că Android 10 a ajuns deja în România, pe anumite terminale libere de rețea și mi-am zis că merită să încerc ceva nou. Nu am nimic de pierdut.

Soluția a fost simplă: prima dată am verificat disponibilitatea actualizării cu SIM-ul Orange instalat. Nimic, același mesaj că totul e în regulă. Am scos SIM-ul și am repornit telefonul și am reverificat disponibilitatea actualizării. Nimic.

Am activat aplicația HiCare din care am verificat din nou disponibilitatea Android 10. Nimic. Am curățat cache-ul și reîncercat cu același rezultat negativ.

Singura opțiune pe care o mai aveam la dispoziție a fost să pun în smartphone un SIM de Vodafone. Imediat ce am introdus PIN-ul, disponibilitatea Android 10 a apărut și i-am dat drumul la download și install.

Actualizarea Android 10 pentru Huawei P30 Pro pe un smartphone liber de rețea, cu firmware Orange dar cu SIM Vodafone.

S-a instalat destul de repede, fără niciun fel de problemă.

După instalare am schimbat SIM-ul înapoi cu cel de Orange, mi-a mai venit încă o actualizare mică legată de setările de rețea, ce a necesitat încă un reboot.

După instalarea Android 10 pe Huawei P30 Pro a mai venit un pachet cu setările de rețea ale Orange.

Cam asta a fost. Am în sfârșit Android 10 pe Huawei P30 Pro, cu firmware-ul Orange_Software.EU 10.0.0.5(CT) și setul de patch-uri de decembrie. E ceva mai bine decât înainte, doar că trebuie să vă spun că schimbările nu sunt semnificative – eu nu folosesc launcher-ul Huawei.

Așa că dacă sunteți pe Orange cu Huawei P30 Pro și nu aveți încă Android 10 oficial, încercați metoda de mai sus. E simplă și nu alterați funcționalitatea smartphone-ului.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep