Cum am instalat Android 10 pe Huawei P30 Pro la Orange via OTA Update

3
În sfârșit am instalat Android 10 pe Huawei P30 Pro, cu firmware Orange folosind un truc vechi.

După ce mai bine de o lună am așteptat cuminte actualizarea Android 10 pentru al meu Huawei P30 Pro, cu firmware Orange, fără niciun rezultat, ieri seară am decis că e momentul să încerc ceva nou. Citisem că Android 10 a ajuns deja în România, pe anumite terminale libere de rețea și mi-am zis că merită să încerc ceva nou. Nu am nimic de pierdut.

Soluția a fost simplă: prima dată am verificat disponibilitatea actualizării cu SIM-ul Orange instalat. Nimic, același mesaj că totul e în regulă. Am scos SIM-ul și am repornit telefonul și am reverificat disponibilitatea actualizării. Nimic.

Am activat aplicația HiCare din care am verificat din nou disponibilitatea Android 10. Nimic. Am curățat cache-ul și reîncercat cu același rezultat negativ.

Singura opțiune pe care o mai aveam la dispoziție a fost să pun în smartphone un SIM de Vodafone. Imediat ce am introdus PIN-ul, disponibilitatea Android 10 a apărut și i-am dat drumul la download și install.

Actualizarea Android 10 pentru Huawei P30 Pro pe un smartphone liber de rețea, cu firmware Orange dar cu SIM Vodafone.

S-a instalat destul de repede, fără niciun fel de problemă.

După instalare am schimbat SIM-ul înapoi cu cel de Orange, mi-a mai venit încă o actualizare mică legată de setările de rețea, ce a necesitat încă un reboot.

După instalarea Android 10 pe Huawei P30 Pro a mai venit un pachet cu setările de rețea ale Orange.

Cam asta a fost. Am în sfârșit Android 10 pe Huawei P30 Pro, cu firmware-ul Orange_Software.EU 10.0.0.5(CT) și setul de patch-uri de decembrie. E ceva mai bine decât înainte, doar că trebuie să vă spun că schimbările nu sunt semnificative – eu nu folosesc launcher-ul Huawei.

Așa că dacă sunteți pe Orange cu Huawei P30 Pro și nu aveți încă Android 10 oficial, încercați metoda de mai sus. E simplă și nu alterați funcționalitatea smartphone-ului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here