HomeFeaturedFocusGoogle ar vrea sa reia colaborarea cu Huawei

Google ar vrea sa reia colaborarea cu Huawei

Google Huawei

A trecut aproape un an de când Huawei a intrat pe lista neagră a administrației Trump. O listă pe care se află companiile cu care firmele americane nu au voie să mai facă afaceri de nicio natură. Iar Huawei ocupă un soi de poziție fruntașă pe acea listă, impusă cumva și de niște acuzații de spionaj, care deocamdată nu au fost dovedite concret.

Din cauza acestei interdicții, care a oprit și Google să mai colaboreze cu producătorul chinez, Huawei s-a văzut nevoită să își înceapă dezvoltarea propriului ecosistem software, care să suplinească lipsa serviciilor Google. Nu este deloc ușor, însă cu pași mici și cu diferite colaborări pe care le-a pus la cale, compania chineză a început să facă mici progrese. Ba mai mult, a atras în aceste eforturi și alți producători chinezi de smartphone, care s-ar putea trezi în aceeași situație într-un mod la fel de brusc. Oppo, Vivo și Xiaomi sunt numele mari care pun umărul la dezvoltarea unui market de aplicații care să concureze și să înlocuiască Google Play. Și sunt convins că se vor alătura și alte nume acestui demers.

Așa că treptat, Google pare să mai fi îndulcit tonul, pe măsură ce a realizat că pierde mai mult de un singur client. De la o poziție prin care anunța că aplicațiile sale nu au voie să fie instalate pe dispozitive Huawei, acum avem informații că Google încearcă să obțină o derogare din partea autorităților americane pentru a relua raporturile comerciale cu Huawei.

De o astfel de derogare/exceptare de la interdicție, se bucură în prezent Microsoft, care desfășoară raporturi comerciale cu Huawei.

Dacă va reuși și Google să obțină o asemenea permisiune, rămâne de văzut. Și, dacă o obține, sunt curios dacă Huawei va reacționa prompt și le va oferi fanilor serviciile Google printr-un update rapid, sau se va încăpățâna și își va păstra independența față de Google.

via InsideDigital

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep