HomeFeaturedFocusProducatorii chinezi de smartphone se iau la tranta cu Google

Producatorii chinezi de smartphone se iau la tranta cu Google

Global Developer Service Alliance

Uite ca interdicția primită de Huawei de a folosi produse și servicii ale companiilor americane, care s-a reflectat cel mai adânc în lipsa serviciilor Google de pe seria Mate 30, are și partea ei bună. Se pare că a reprezentat un semnal de alarmă și pentru alți producători de smartphone din China, care nu vor să aștepte momentul în care vor fi lăsați cu ochii în soare de Google și au de gând să acționeze preventiv.

Se pare, conform unor surse demne de încredere, că Huawei împreună cu Xiaomi, Oppo și Vivo au pus bazele unei organizații, Global Developer Service Alliance (GDSA), care are ca primă intenție generarea unei platforme comune care să permită developerilor să își publice aplicațiile și în afara Chinei. Platformă care să poată fi integrată ușor pe terminalele mobile ale acestor companii. Mai simplu spus, vor să creeze un concurent pentru Google Play.

Dincolo de încercarea de a preveni o situație similară cu cea în care s-au găsit cei de la Huawei, mișcarea are și un scop economic. Producătorii de dispozitive mobile Android plătesc în plus către Google pentru integrarea Google Play, pentru a le putea oferi utilizatorilor accesul la aplicațiile pe care și le doresc. Așa că de ce nu s-ar putea face acest lucru fără a mai fi nevoie să se plătească către Google? De ce să nu stimulezi dezvoltatorii de aplicații să-și publice aplicațiile pe încă o platformă? De ce să nu foloseșt banii dați către google pentru a stimula dezvoltarea a cât mai multe aplicații pe platforma alternativă?

Sunt întrebări retorice și sincer încep să cred că au luat decizia cea mai bună. Sunt destul de convins că și alți producători chinezi (și asiatici) s-ar putea alătura Global Developer Service Alliance (GDSA). Mai sunt nume destul de mari care ar putea să își aducă contribuția aici. Mă gândesc, de exemplu, la OnePlus. Ca să nu mai spun că s-ar putea să vină momentul în care se supără Samsung.

Se pare că în primăvara acestui an vor începe testele cu această platformă alternativă, în anumite piețe alese strategic. În funcție de rezultate, vom asista la dezvoltarea și extinderea acesteia.

via Reuters   

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep