HomeFeaturedFocusSTUDIU: care au fost cele mai vandute telefoane in 2019

STUDIU: care au fost cele mai vandute telefoane in 2019

cele mai vandute telefoane

Cei de la Counterpoint au publicat rezultatele pe 2019 ale studiului lor privind cele mai vândute terminale smart ale anului. Informațiile relevă câteva adevăruri de pe piața de smartphone și oferă explicații pentru strategiile unora dintre marii producători.

În primele 10 poziții ale acestui studiu, avem șase telefoane Apple. Știind prețurile practicate de compania din Cupertino pentru orice model de iPhone, avem explicația clară a faptului că Apple știe să canalizeze o foarte mare parte a profitului de pe piața de smartphone către visteria proprie. Trebuie avut în vedere că primele 10 telefoane din acest top sunt responzabile de aproximativ 15% din totalul vânzărilor de pe piața de smartphone globală pe 2019.

Primul loc este ocupat de iPhone XR, urmat de iPhone 11. De-abia pe locul al treilea apare un Samsung, un model mid-range, Galaxy A50. Nu prea se văd vârfurile de gamă de la Samsung în acest clasament. Singurul terminal aparținând altui producător este un Oppo A5, care a intrat pe poziția a cincea. Este cel mai vândut telefon în China în 2019.

cele mai vandute telefoane

Nici la nivel de zone geografice nu apare vreun high-end de la alți producători. Nici măcar în Europa. Doar Apple și-a impus terminalele scumpe. În America de Nord ocupă toate cele cinci poziții din top 5. La fel cum reușește Samsung, pe America de Sud, însă cu telefoane foarte ieftine.

Pe mine mă surprinde și faptul că Huawei lipsește din toate top-urile, cu o intrare timidă, pe al cincelea loc, în China. Faptul că producătorul de pe locul al doilea la nivel global lipsește din topurile cu cele mai populare telefoane, mă face să cred că și strategia asta cu o mulțime de telefoane, cu denumiri diferite pentru zone diferite, are plusurile ei.

Mai multe detalii despre acest studiu găsiți în link-ul sursă.

via Counterpoint

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep