HomeFeaturedFocusStudiu OpenSignal pentru piata din Romania plaseaza Orange pe locul intai

Studiu OpenSignal pentru piata din Romania plaseaza Orange pe locul intai

OpenSignal

Primul Mobile Network Experience Report pentru piața din România a fost realizat de OpenSignal în luna ianuarie a anului, pentru o colectare a datelor pe o perioadă de trei luni de zile, în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2019. Rezultatele nu cred că surprind prea mult, eu unul mă aștaptam ca lucrurile să stea așa.

Cei de la OpenSignal au realizat un top al celor patru operatori de pe piața din România (Orange, Vodafone, Telekom și Digi), în funcție de mai multe criterii analizate. Printre acestea s-au numărat calitatea convorbirilor, viteza de download și upload de date, calitatea streaming-ului video și acoperirea 4G.

În studiul realizat de OpenSignal au fost incluse 121.888 dispozitive, de pe care s-au colectat rezultate ale măsurătorilor de peste 67 de milioane de ori în perioada de trei luni de zile menționată mai sus.

OpenSignal

Nu o să intru în detaliile tehnice. Aveți mai sus un exemplu, un grafic care tratează gradul de acoperire 4G oferit de cei patru operatori. În link-ul de mai jos aveți tot studiul realizat de OpenSignal pentru România, cu clasamente și rezultate detaliate pentru fiecare dintre criteriile enumerate mai sus, precum și concluziile companiei de analiză. Ar fi interesant de aflat dacă studiul a fost realizat din proprie inițiativă de OpenSignal sau a fost comandat de unul dintre cei patru.

via OpenSignal

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep