HomeMobileAndroidAnTuTu Benchmark stearsa din Play Store pe motiv de incalcare a politicilor...

AnTuTu Benchmark stearsa din Play Store pe motiv de incalcare a politicilor Google

De câteva zile populara aplicație AnTuTu Benchmark a fost ștearsă din Play Store, cel mai probabil pentru asocierea cu Cheetah Mobile, companie ca a încălcat în mod repetat politicile Google.
De câteva zile populara aplicație AnTuTu Benchmark a fost ștearsă din Play Store, cel mai probabil pentru asocierea cu Cheetah Mobile, companie ca a încălcat în mod repetat politicile Google.

Să nu vă mire dacă nu ați mai găsit AnTuTu Benchmark în Play Store: Google a decis să șteargă populara aplicație de benchmark, cu rădăcini în China. Alături de ea au dispărut celelalte aplicații AnTuTu, adică AnTuTu 3D Bench, AnTuTu Benchmark și AITUTU Benchmark, din același motiv: asocierea cu compania Cheetah Mobile, ce a încălcat în mod repetat regulamentul Google.

Cine mai are încă instalată aplicația poate să vadă că link-ul Privacy deschide o pagină Cheetah Mobile ceea ce sugerează că Cheetah Mobile sunt de fapt cei ce au drepturile asupra aplicației. Iar cum Google a decis să ia măsuri ca urmare a încălcărilor repetate vizavi de reclame și datele extrase de la utilizatori, seria AnTuTu a dispărut din Play Store.

Poate că ați văzut cât de agresiv e AnTuTu, refuzând să pornească până nu îi dați acces cam la tot ce aveți important pe telefon: stocare, agenda de contacte, apeluri etc., chestie care nu e chiar ok pentru ceea ce spune că face programul respectiv. Se pare că Google continuă campania de curățare a Google Play, începută anul trecut și care până acum s-a dovedit a fi de succes, numărul aplicațiilor periculoase scăzând considerabil.

Cu toate că Amelie Liu, the Global Marketing Manager of Antutu, a declarat că nu există nicio legătură între Cheetah Mobile, decizia Google rămâne în picioare și AnTuTu nu poate fi găsit în Play Store. Așa că cine ține neapărat să instaleze pachetul de benchmark are două variante: fie folosește link-urile de pe site-ul AnTuTu, fie recurge la un magazin terț. În final, ambele soluții prezintă un grad ridicat de risc.

Am zis că trebuie să vă fac atenți asupra acestui aspect.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep