HomeFeaturedFocusStati departe de cel mai periculos magazin de aplicatii mobile!

Stati departe de cel mai periculos magazin de aplicatii mobile!

Conform unui raport RislIQ, 9game.com este cel mai periculos magazin de aplicații pentru mobil.
Conform unui raport RiskIQ, 9game.com este cel mai periculos magazin de aplicații pentru mobil.

Dacă suneți printre cei ce preferă să folosească magazine terțe de aplicații/jocuri, atunci ar fi bine să vă feriți de 9game.com, acesta fiind identificat de către RiskIQ ca fiind cel care distribuie cel mai mult malware.

Raportul în cauză a identificat 9game.com drept magazinul de aplicații care este pe primul loc în ceea ce privește numărul de aplicații noi infectate și per total, cel cu cele mai multe aplicații infectate.

RiskIQ’s 2019 Mobile App Threat Landscape, arată că 61669 de aplicații periculoase (care conțineau malware) au fost publicate în 2019 pe 9game.com, aflându-se la o distanță considerabilă de Google Play Store, care în mod surprinzător se află pe poziția a doua în clasamentul celor mai periculoase magazine de aplicații de mobil. Distanța e însă fenomenală, doar 25647 de aplicații malware fiind urcate în Play Store în 2019. Topul 5 e complatet de magazinul Zhushou al Qihoo 360, Feral și cel al Huawei(?!).

Dacă vă uitați pe clasament vedeți că lipsește App Store. Asta pentru că Apple face o treabă mult mai bună decât Google atunci când vine vorba despre detecția și filtrarea malware-ului. Pe de altă parte, Google își îmbunătățește algoritmii, în 2019 având doar 25647 de aplicații malware, față de peste 108000 în 2018.

Și o ultimă remarcă: cele mai multe aplicații care ajung în magazine sunt realizate de dezvoltatori din China, atât cele ”curate” cât și cele ”infectate”.

Acum că știți cum stă treaba, aveți grijă ce descărcați și de unde!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep