HomeFeaturedFocusApple obligata sa plateasca 25 USD (in SUA) pentru fiecare iPhone afectat...

Apple obligata sa plateasca 25 USD (in SUA) pentru fiecare iPhone afectat de batterygate

În urma scandalului batterygate, Apple va trebui să plătească 25USD celor ce au folosit un iPhone 6 sau 7 in SUA.
În urma scandalului batterygate, Apple va trebui să plătească 25USD celor ce au folosit un iPhone 6 sau 7 in SUA.

Lucrurile stau cam așa: în 2018, odată cu lansarea iOS 10.2.1 și 11.2 utilizatorii au observat o scădere importantă a performanței, chestie ulterior legată de o mânărie Apple, prin care se activa o funcție de power management care chipurile încerca să mențină autonomia la același nivel ca urmare a scăderii capacității bateriei. Povestea e lungă și a dus la câteva procese masive împotriva Apple și cel mai important, la integrarea în iOS a unei opțiuni care permite utilizatorului să activeze/dezactiveze posibilitatea de power management.

Timpul a trecut și urmările s-au văzut aproape imediat: vânzările Apple din 2018 au scăzut masiv ca urmare a inițiativei de a oferi schimbarea la prețuri atractive pentru bateriile a căror capacitate a scăzut. În Europa, francezii au amendat Apple cu 25 de milioane EUR pentru aceiași problemă.

În SUA, Apple a ales să facă o înțelegere și să plătească câte 25 USD celor ce au avut la un moment dat un iPhone ce a fost afectat de activarea opțiunii de power management. Suma pusă la bătaie de Apple este de 310 milioane USD, ceea ce înseamnă că e posibil ca suma de 25 USD să nu ajungă chiar pentru toți.

Apple susține în continuare că nu a făcut nimic greșit, doar se conformează deciziei. Iar în SUA posesorii următoarelor aparate vor putea beneficia de beneficii, după ce acordul va fi definitiv:

  • iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7Plus și SE cu iOS 10.2.1 sau mai nou, după Dec. 21, 2017.
  • iPhone 7 and 7 Plus cu iOS 11.2 și mai nou, după Dec. 21, 2017.

Sunt foarte curios ce se va întâmpla cu posesorii de iPhone-uri cumpărate din Europa (România în special) care au fost în aceiași situație. Vor rămâne cu buza umflată și banii luați?

via Reuters

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep