HomeCloud & MobilityMicrosoft lanseaza Bing COVID-19 Tracker, un site cu informatii in timp real...

Microsoft lanseaza Bing COVID-19 Tracker, un site cu informatii in timp real despre raspandirea virusului

Și Microsoft lansează via Bing un instrument de monitorizare în timp real al răspândirii virusului COVID19.
Și Microsoft lansează via Bing un instrument de monitorizare în timp real al răspândirii virusului COVID19.

Microsoft a lansat o extensie a Bing pentru monitorizarea datelor legate de COVID19 în ideea de a oferi celor interesați o sursă de încredere de unde să se poată informa. Una dintre cauzele principale pentru care oamenii încep să intre în panică este dezinformarea (voită sau nu) și din motivul acesta Microsoft a decis să facă ceva și a pornit https://www.bing.com/covid.

Datele publicate de Microsoft sunt agregate din mai multe surse oficiale – CDC, ECDC, Wikipedia și The World Health Organization, peste care văd că apar diferite link-uri cu materiale video și articole despre COVID19.

În partea stânga sunt datele asociate țărilor iar dacă dați clic pe ele sunt oferite informați mai amănunțite, inclusiv știri.

Dacă la prima parte, asta cu agregarea datelor din mai multe surse oficiale, sunt de acord cu inițiativa Microsoft, sunt circumspect legat de opțiunea de integrare a știrilor/materialelor video. Cred că exact ceea ce își propune Microsoft prin acest site nu reușește să facă tocmai pentru că aduce și știri/materiale video din surse dubioase – vedeți că la România avem Libertatea și diverși oportuniști de pe YouTube.

E decizia voastră dacă vreți să accesați secțiunea COVID19 de pe Bing. Eu vă mai spun că merge la fel de bine și de pe desktop și de pe mobil.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep