HomeFeaturedFocusPiata de smartphone se va contracta din cauza epidemiei de coronavirus

Piata de smartphone se va contracta din cauza epidemiei de coronavirus

piata smartphone 2020

Nu vreau să sune alarmist, nu îmi plac titlurile care vor să cultive panica. Însă am citit puțin niștre proiecții realizate de către cei de la IDC și efectele acestei epidemii se vor vedea și asupra pieței globale de smartphone. Totuși, așa cum o să vedeți în cele ce urmează, există și o parte pozitivă pe care acest studiu o relevă.

În prima jumătate a anului 2020, piața globală de smartphone se va contracta cu 10,6%, spun cei de la IDC. Nu cred că mai reprezintă un secret, epidemia de coronavirus a afectat puternic lanțurile de aprovizionare ale producătorilor de smartphone (și nu numai). Fabricile din multe zone industriale ale Chinei rămân închise, stocurile cu componente s-au terminat și încă nu se știe când vor sosi loturi noi.

Vestea bună pe care o arată același studiu, este că la nivelul întregului an 2020, scăderea pieței de smartphone va fi de doar 2,3%. Asta înseamnă că în cea de-a doua jumătate a anului lucrurile revin la normal și mare parte din această scădere de 10,6% este anulată de o creștere. Da, știu, este doar o previziune a unei firme de analiză, însă logica spune că odată depășită panica și în același timp odată cu încălzirea vremii, ar trebui ca lucrurile să se așeze în făgașul normal. Normal pentru o gripă relativ banală, dar mult prea mediatizată.

Interesant este că același studiu spune că scăderea pentru piața din China, cea mai lovită de această epidemie, va fi de 40% pentru primul trimestru al anului, în comparație cu perioada similară a anului trecut.

Nota de optimism continuă și prin proiecția pe 2021. Un an care, conform celor de la IDC, va aduce o creștere de 6%. Locomotiva acestei creșteri va fi, cred analiștii, conectivitatea 5G.

via IDC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep