Prototipul TCL pentru un smartphone care se pliază în trei, de la un display de 6.55 inci la o tabletă de 10 inci.
Prototipul TCL pentru un smartphone care se pliază în trei, de la un display de 6.55 inci la o tabletă de 10 inci.

Dacă MWC 2020 s-a anulat din cauza coronavirusului, producătorii de smartphone-uri aleg alte modalități de a-și prezenta ideile: trimit prototipuri către review-eri, ceea ce e un lucru chiar mai bun. Zilele trecute vă spuneam că Xiaomi a venit cu idee de smartphone cu ecran 360, azi vă propun smartphone-ul TCL pliabil în trei. Care practic se transformă într-o tabletă cu display de 10 inci pornind de la un smartphone (chiar gros, cat trei smartphone-uri puse unul peste celălalt) cu display de 6.55 inci.

TheVerge are un material video introductiv în care vedem în detaliu propunerea TCL:

O machetă a acestuia a fost prezentată și la CES 2020, dar acum vedem un prototip funcțional ce merge cu Android. Beneficiază de toate ideile pe care le-am văzut deja la Samsung Galaxy Fold, de la redimensionarea automată a ferestrei aplicației active când se trece de la folosirea unui singur ecran către combinația de două și chiar trei.

TCL vine cu două propuneri pentru balamale și o idee interesantă de pliere. Nu arată rău însă în acest moment nu văd niciun motiv pentru care cineva ar vrea să folosească așa ceva: este foarte greu și gros, fără niciun fel de optimizări software speciale.

Vouă cum vi se pare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here