HomeFeaturedFocusXiaomi Mi 10 si Mi 10 Pro lansate la nivel global.

Xiaomi Mi 10 si Mi 10 Pro lansate la nivel global.

Xiaomi Mi 10 Pro

Cele două vârfuri de gamă ale companiei chineze au fost anuntate oficial (în China au fost prezentate de ceva vreme) și vin să dea piept cu alte flagshipuri de la producători de prima linie, acum și pe piețele globale. În acest sens nu au fost făcute compromisuri și acest lucru se poate vedea fără prea mare efort. Însă unul dintre cele mai solide argumente pentru Xiaomi Mi 10 li Mi 10 Pro în fața competitorilor direcți ar trebui să rămână prețul atractiv, o strategie pe care producătorul chinez o aplică încă de la apariția sa pe piața de smartphone.

Și nu doar pe piața de smartphone. Ca o scurtă paranteză, Xiaomi a lansat un moped electric cu prețuri care încep de la 420 dolari. Un vehicul electric plin de tehnologie, cu diplay color, comandă vocală, action camera integrată și chiar și GPS integrat.

Ambele terminale (pentru că sunt destul de puține diferențe între ele) vin echipate cu un display AMOLED de 6,7 inchi, cu rată de refresh de 90 Hz. Rezoluția este de 2340 x 1080 pixeli (aspect 19,5:9), marginile laterale sunt curbate, iar camera foto frontală este integrată într-un orificiu circular. În display este integrat și cititorul de amprentă digitală.

La interior, telefonul se bazează pe chipset-ul Qualcomm Snapdragon 865 (cu suportul pentru conectivitatea 5G inclus). Memoria RAM porneșe de la 8 GB, iar capacitatea internă de stocare pleacă de la 128 GB la Mi 10 și de 256 GB la Mi 10 Pro. Există și versiuni pentru entuziaști, cu 12 GB de RAM și stocare mai generoasă. Se pare că cele două terminale nu vor avea slot microSD.

Camera foto frontală este de 20 de megapixeli. Principala deosebire dintre cele două terminale este pe partea din spate, la sistemul de camere foto. Xiaomi Mi 10 vine cu un senzor principal de 108 megapixeli, ajutat de un ultra-wide de 13 megapixeli, de un senzor de adâncime de 2 megapixeli și de unul dedicat macro tot de 2 megapixeli.

Pe de altă parte, Xiaomi Mi 10 Pro păstrează doar senzorul principal de 108 megapixeli. Acesta este însoțit acum de un ultra-wide de 20 megapixeli. Și de doi senzori telephoto, unul de 8 megapixeli și unul de 12 megapixeli.

În mod surprinzător, Mi 10 Pro are acumulatorul mai mic, de 4500 mAh, cu suport pentru încărcare rapidă de 50W, încărcare wireless și reverse charging. Mi 10 vine cu un acumulator puțin mai mare, de 4780 mAh, cu încărcare rapidă de 30W.

La nivel de prețuri, valabile în Europa de această dată, Xiaomi Mi 10 începe de la 799 euro, iar versiunea Pro are un preț de pornire de 999 euro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep