HomeMobileAndroidE posibil ca Google Lens sa primeasca suport pentru rezolvarea problemelor de...

E posibil ca Google Lens sa primeasca suport pentru rezolvarea problemelor de matematica

În curând o să vedem în Google Lens suportul pentru rezolvarea problemelor de matematică.
În curând o să vedem în Google Lens suportul pentru rezolvarea problemelor de matematică.

De curând Google Lens a primit un update major în care au apărut filtre pentru Dinning și Translate în timp ce filtrele Text (OCR), Shopping și Auto au devenit opțiuni disponibile direct în interfață. Via 9to5Google aflăm că în cel mai nou APK de Google Lens beta (11.7) există detalii legate de iminenta integrare a unei funcții prin care utilizatorilor li se vor oferi detalii grafice legate de modul de rezolvare al problemelor de matematică – probabil ceva similar cu ce oferă deja Microsoft în Math Solver.

Dezvoltatorii curioși folosesc des metoda despachetării APK-urilor beta pentru a căuta schimbările survenite de la o versiune la alta și în felul acesta să își dea seama de posibilele schimbări ce urmează să fie implementate. De cele mai multe ori indicațiile de acolo sunt și evidențe pentru schimbări, dar nu tot timpul. Nu trebuie să uităm că vorbim despre Google, compania care are cea mai mare rată de ”omorâre” (dacă pot spune așa) a proiectelor.

În ideea asta, avem următoarele detalii legate de “lens_math_equation”:

<string name=”lens_math_equation_step_section_title”>STEPS TO SOLVE</string>

<string name=”lens_math_equation_solution_section_title”>SOLUTION</string>

În acest moment, folosirea Google Lens și a camerei foto de pe smartphone pentru identificarea imaginilor este o soluție foarte bună pentru identificarea unor informații importante. Încă nu merge partea de rezolvare a problemelor de matematică, rezultatul fiind afișarea unor imagini similare, eventual se poate extrage textul recunoscut prin funcția OCR.

Vă spuneam la început de funcția Dinning, care are ca rezultat afișarea unui calculator și sugestii legate de bacșiș. Ideea că există detalii despre LENS_MATH solution și step by step ne duce rapid cu gândul că Google va introduce în Lens soluții de rezolvare, mai ales că anul trecut au cumpărat Socratic, un AI dedicat exact acestui tip de rezolvări.

Sună bine ceea ce vrea să facă Google și cred că mulți eleviț/studenți se vor bucura foarte mult să aibă așa ceva preinstalat pe telefoane.

Până atunci, folosiți Google Lens pentru identificarea de obiecte și obținerea de traduceri, mai ales că merge și fără conexiune la net. Anul trecut m-am folosit din plin de treaba asta în concediul de vară.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep