HomeMobileAndroidS-a trezit si Google si o sa dea Google Meet in regim...

S-a trezit si Google si o sa dea Google Meet in regim gratuit

După Zoom și Microsoft s-a trezit și Google să ofere opțiunea de gratuitate pentru organizarea conferințelor Meet. La un moment dat o să și funcționeze.
După Zoom și Microsoft s-a trezit și Google să ofere opțiunea de gratuitate pentru organizarea conferințelor Meet. La un moment dat o să și funcționeze.

Cei ce au încercat să folosească Google Meet de pe conturile GMAIL personale (gratuite) au putut observa că crearea de conferințe este o opțiune disponibilă doar utilizatorilor G Suite (da, școlile, liceele, universitățile puteau să se înroleze în programul gratuit). Se pare că după ce Zoom și Teams au cunscut un salt enorm în ceea ce privește utilizarea, Google a înțeles că e cazul să se miște și ei. Și așa vine următorul anunț:

În contextul pandemiei COVID-19 și cerințelor de distanțare socială, Google anunță ca soluția premium de videoconferințe Google Meet va fi disponibilă gratuit pentru toată lumea și va fi implementată treptat în următoarele săptămâni.

Google Meet poate susține videoconferințe cu până la 100 de participanți în varianta pentru utilizatorii casnici și până la 250 de participanți, pentru cei înrolați în G Suite. Întâlnirile sunt limitate la 1 oră pentru varianta gratuită, însă aceasta limita nu va fi impusă până în 30 septembrie.

După cum știți, accesul la Google Meet se face pe baza contului de Google și merge direct din browser, chestie care este un plus în comparație cu Zoom/Teams. În plus există aplicații dedicate Google Meet pentru iOS și Android.

Ca fapt divers, Meet a găzduit 3 miliarde de minute de întâlniri video și a înregistrat 3 milioane de noi utilizatori în fiecare zi, iar săptămâna trecută, numărul zilnic de participanți în întâlniri Meet a trecut de 100 de milioane.

Aplaud decizia Google, chiar dacă mi se pare că a venit cam târziu, când deja zarurile par să fie aruncate pe zona de videoconferințe pentru uzul academic și/sau casnic.

Dar vă recomand să încercați totuși, s-ar putea să meargă mai bine și să vă placă mai mult. Intrați pe meet.google.com, conectați-vă cu contul GMAIL și dacă Google v-a activat deja opțiunea (la mine nu este încă disponibilă), apăsați pe butonul de crearea unei videoconferințe, adăugând manual participanții pe baza conturilor GMAIL.

Detalii aveți aici: blog.google/products/meet/bringing-google-meet-to-more-people

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep