HomeFeaturedFocusA aparut un jailbreak (unc0ver) ce permite deblocarea oricarui iPhone recent, inclusiv...

A aparut un jailbreak (unc0ver) ce permite deblocarea oricarui iPhone recent, inclusiv modelele noi cu iOS 13.5

Cea mai nouă versiune a unc0ver (5.0.1) permite jailbreak-ului oricărui iPhone, inclusiv versiunile 11 cu iOS 13.5.
Cea mai nouă versiune a unc0ver (5.0.1) permite jailbreak-ului oricărui iPhone, inclusiv versiunile 11 cu iOS 13.5.

De mult timp nu am mai scris nimic pe tema jailbreak-ului de iPhone pentru că Apple a reușit să țină în frâu această zonă, construind un sistem de securitate suficient de bun încât să nu lase portițe de intrare pentru oricine. În ultimele luni au mai existat încercări timide de a mai oferi soluții de jailbreak, însă niciuna nu a durat foarte mult, Apple reparând extrem de repede vulnerabilitățile ce permiteau obținerea de drepturi depline pe iGadget-uri.

Fenomenul jailbreak a stagnat (ca să nu spun s-a stins, că nu e chiar adevărat) din cauza elementelor de securitate pe care Apple le-a introdus de-a lungul anilor pe iPhone, reușind în felul acesta să blocheze pe de o parte toată piața underground de aplicații pirat, iar pe de altă parte tot ceea ce a însemnat proiect de personalizare a interfeței iOS.

Zilele trecute echipa din spatele proiectului unc0ver a lansat versiunea 5.0.1 a instrumentului de jailbreak ce permite deblocarea oricărui iPhone ce poate rula iOS 11 sau mai nou. Și vorbim aici inclusiv de modelele iPhone 11 cu iOS 13.5. Nu se cunosc detalii despre vulnerabilitatea (sau vulnerabilitățile) folosită pentru a obține drepturi depline pe iPhons și în felul acesta să permită deblocarea, dar e foarte posibil ca Apple să știe deja despre ce e vorba și să vină rapid cu un patch care să o (le) elimine.

Bineînțeles, dacă vă pasionează subiectul puteți încerca să vă deblocați iPhone-ul, deși eu cred că în momentul de față nu mai merită efortul, iar pe de altă parte, odată deblocat, el poate să devină ținta atacurilor criminalilor cibernetici.

Iar lansarea noii versiuni unc0ver se sincronizează cu anunțul companiei Zerodium legat de faptul că nu mai cumpără exploit-uri de iOS pentru că … sunt prea multe. Și dacă punem în balanță și bug-urile majore aduse cu fiecare versiune de iOS 13, ne putem da seama că Apple are o problemă mare în echipa de dezvoltare iOS, mai ales că umblă zvonul că o versiune de test de iOS 14 a ajuns în mâna hacker-ilor de câteva luni …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep