HomeMobileAndroidCitra devine primul emulator oficial Nintendo 3DS pentru Android

Citra devine primul emulator oficial Nintendo 3DS pentru Android

Cu ajutorul Citra for Android e posibil să se folosească anumite jocuri Nintendo 3DS pe smartphone-urile/tabletele cu sistemul de operare Google.
Cu ajutorul Citra for Android e posibil să se folosească anumite jocuri Nintendo 3DS pe smartphone-urile/tabletele cu sistemul de operare Google.

După mai multe încercări de a aduce emularea Nintendo 3DS,iată că avem o versiune oficială a Citra pentru Android care face asta. Este vorba despre versiunea de Android a popularei aplicații de emulare Nintendo 3DS pentru Windows 10, publicată în Play Store în versiune gratuită.

Versiunea finală conține foarte multe schimbări ce nu sunt prezente în versiunile incipiente și toate converg către o experiență interesantă Nintendo 3DS. Asta include suportul amiibo, controlul, folosirea microfonului și a camerei video, gamepad-ului, ca să vorbim doar despre câteva.

Și mai fain mi se pare faptul că echipa din spatele emulatorului Citra 3DS a documentat și publicat fiecare pas din procesul de development pe site-ul propriu.

Din câte am văzut, Citra are o performanță destul de bună pe Huawei P30 Pro (încă nu l-am încercat pe P40 Pro pentru că există doar în Play Store, dar îl voi transfera rapid cu Phone Clone).

În acest moment dezvoltatorii Citra recomandă folosirea unor smartphone-uri/tablete ce au minim Qualcomm Snapdragon 835 și avertizează că preformanța depinde direct de GPU-ul prezent pe aparat. Se pare că platforma Qualcomm Snapdragon va avea o performanță semnificativ mai bună decât Exynos-ul Samsung sau HiSilicon Kirin al Huawei. Și altă limitare este legată de sistemul de operare, Android 8.0 Oreo și suport OpenGL ES 3.2 este cerința minimă. Nu e rău, cel mai probabil toți cei ce au un smartphone din 2019 încoace se vor putea bucura de emulator.

Dacă vreți să îl testați, descărcați-l de aici.

via XDA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep