HomeFeaturedFocusHuawei avertizeaza ca actiunile SUA duc la destabilizarea industriei

Huawei avertizeaza ca actiunile SUA duc la destabilizarea industriei

În cadrul Huawei Analyst Summit 2020, compania chineză a avertizat că acțiunile SUA vor avea impact asupra industriei mondiale.
În cadrul Huawei Analyst Summit 2020, compania chineză a avertizat că acțiunile SUA vor avea impact asupra industriei mondiale.

Poate știți de recenta reînnoire a blocajului SUA împotriva Huawei (ca urmare a unor acuze de spionaj, încă nedovedite) care forțează compania chineză să nu poată folosi serviciile Google pe smartphone-urile de generație nouă. Cu toate astea, în ultimele 12 luni Huawei a reușit să treacă peste acest handicap și a pornit un proiect amplu de înlocuire a serviciilor Google Mobile Services de pe telefoanele sale cu Android cu soluția proprie, Huawei Mobile Services și în plus, a extins considerabil magazinul propriu de aplicații AppGallery ce încet ajunge să fie o alternativă solidă la Play Store (în momentul de față AppGallery este al treilea magazin de aplicații Android din lume).

Huawei avertizează că acțiunile SUA împotriva sa asund de fapt dorința americanilor de a-și întări poziția pe piața de tehnologie prin eliminarea voită a competiției. Practic, prin menținerea sancțiunilor împotriva Huawei, SUA blochează companiile americane să facă afaceri cu Huawei, nu numai pe piața smartphone sau rețelistică, ci și în ceea ce privește asigurarea resurselor necesare producerii de cipset-uri și procesoare. Din păcate asta înseamnă că Huawei s-ar putea vedea în situația în care nu va mai putea produce direct sau prin HiSilicon, cipset-urile Kirin, chestie care poate zdruncina și mai rău poziția pe piață.

Vă dați seama că treaba asta are un impact major în tot ceea ce înseamnă piața de tehnologie, pentru că dacă un competitor precum Huawei este blocat să mai activeze prin simpla interzicere a folosirii unor patente, chestia asta se va putea întâmpla oricând și altora. În cazul Huawei, pierderea accesului la patente poate induce disfuncționalități majore nu doar vizavi de produsele viitoare, ci și vizavi de cele existente, pentru care e posibil să nu se mai poată asigura suportul necesar.

E clar că în acest moment piața de tehnologie ar trebui să reacționeze și să ia niște măsuri prin care să evite pe viitor astfel de situații, pentru că îmi e clar că nici chiar Samsung, care are direct de câștigat de pe urma deciziei SUA vizavi de Huawei, nu stă cu brațele în sân, știind că oricând poate să se găsească în aceiași situație.

În același timp, decizia SUA are impact și asupra companiilor americane ce făceau afaceri cu Huawei, acestea fiind în situația de a nu mai vinde la același nivel, iar dacă vor apărea alternative în afara SUA (și sigur vor apărea), o să piardă mult și pe termen lung.

Asta ne arată în ce lume complexă trăim și unde s-a ajuns în jocul patentelor, când printr-o simplă decizie luată de un guvern e posibil să se blocheze o întreagă industrie.

Și înainte să comentați orice, gândiți-vă că dacă cumva SUA dorește, poate oricând să oblige Apple să blocheze iPhone-urile sau pe Microsoft să oprească Windows-urile, din aceleași motive. Și o să ne trezim într-o dimineață că într-o lume extrem de tehnologizată, nu mai funcționează nimic, pentru că așa vrea mușchiul unora.

V-ar plăcea?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep