HomeFeaturedFocusNetflix renunta la limitarile de calitate a streaming-ului in Europa

Netflix renunta la limitarile de calitate a streaming-ului in Europa

Netflix

Pentru a diminua consumul de Internet pe perioada de carantină, Netflix a decis în urmă cu aproape două luni să reducă rezoluția implicită la care erau redate filmele. A fost o măsură pe care au adoptat-o rapid mai mulți giganți din zona de streaming video, pentru că cererea de lățime de bandă era tot mai mare. Închiși în case, oamenii aveau destul de puține preocupări. Iar consumul de conținut multimedia prin platformele online pare să fi fost activitatea de bază în această perioadă.

Acum Netflix renunță la aceste limitări și începe chiar cu Europa. Utilizatorii vor putea urmări conținutul video preferat la calitate cât mai bună. Asta și în măsura în care calitatea conexiunii la Internet permite acest lucru. Așa că este de recomandat să umblați la setări dacă vreți să eficientizați încărcarea lățimii de bandă din gospodărie.

În strânsă legătură cu această decizie a Netflix, în homepage a reapărut categoria de producții UltraHD/4K, care a lipsit pe perioada acestor restricții. Semn că lucrurile avansează rapid. Oricum, în zilele următoare schimbarea ar trebui să devină vizibilă pentru toți utilizatorii din Europa, spun oficialii companiei.

Probabil că o măsură similară de revenire la calitatea maximă a conținutului video va fi adoptată și de alți jucători de pe piață. Mă refer aici la YouTube sau Amazon, dar și la alte companii care s-au alăturat la momentul respectiv efortului de a ține încărcarea la care erau supuși providerii de Internet în limite rezonabile.

via Heise

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep