HomeFeaturedFocusiOS 13.5 aduce posibilitatea de deblocare rapidă Face ID si cand folositi...

iOS 13.5 aduce posibilitatea de deblocare rapidă Face ID si cand folositi mastile!

Ieri a ieșit noul update iOS 13.5 cu două noi funcții implementate de Apple ca urmare a epidemiei de COVID-19: posibilitatea de deblocare mai rapidă a smartphone-ului cu Face ID atunci când e folosită masca și o primă variantă a soluției de notificare legată de posibilul contact cu cineva infectat, soluție dezvoltată în colaborare cu Google.

Poate ați observat, dar în versiunile precedente de iOS, deblocarea cu Face ID cu masca pe față nu funcționa și trebuia folosit codul de deblocare după câteva secunde în care se încerca identificarea. Cu noul iOS 13.5 situația s-a schimbat și în momentul în care smartphone-ul detectează o mască, prezintă imediat opțiunea de deblocare cu cod.

A doua chestie introdusă este un API care în esență vrea să ne ajute, permițând trimiterea rapidă de notificări în cazul în care o persoană a intrat în contact cu un bolnav de COVID-19. Adică un fel de soluție care o să permită smartphone-urilor noastre să ”vorbească” cu cele ale oamenilor pe lângă care trecem zilnic. Teoretic opțiunea nu e activă până în momentul în care utilizatorul instalează și activează aplicația dedicată.

Doar că la un moment dat Google și Apple vor pune asta direct în sistemul de operare și va funcționa automat, spre binele nostru zic unii (detalii găsiți aici). Doar că am mari dubii că așa ceva o să fie folosit doar de Apple și Google și doar pentru situații speciale cum este cea legată de criza COVID-19. Teoretic se dorește utilizarea conexiunii Bluetooth pentru a detecta persoanele din proximitate, fără niciun fel de date de localizare (astea oricum sunt disponibile operatorilor).

Și nu în ultimul rând, update-ul iOS 13.5 mai aduce și posibilitatea de a dezactiva opțiunea de schimbare a dimensiunii ferestrei din apelurile Face Time de grup, atunci când o persoană vorbește.

Ce ziceți, instalați update-ul?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep