HomeCloud & MobilityMicrosoft aduce in Word AI-ul Rewrite Suggestions care ajuta la reformularea frazelor

Microsoft aduce in Word AI-ul Rewrite Suggestions care ajuta la reformularea frazelor

Pentru cei ce nu sunt tocmai specialiști în comunicare, Microsoft oferă în Word un AI capabil să îi ajute să se exprime mai bine, reformulând elegant frazele.
Pentru cei ce nu sunt tocmai specialiști în comunicare, Microsoft oferă în Word un AI capabil să îi ajute să se exprime mai bine, reformulând elegant frazele.

Microsoft a lansat un instrument util pentru cei ce au nevoie de ajutor atunci când vor să se exprime în scris: prin intermediul unui AI pentru Word, prezentat anul trecut la conferința BUILD, utilizatorii vor putea să își cizeleze exprimarea în scris.

Inițial Rewrite Suggestions (căci așa se numește instrumentul de care vă vorbesc) a fost construit pentru a oferi sugestii legate de cum să fie reconstruită o frază, acum a ajuns să poată oferi sfaturi legate și de fiecare propoziție în parte.

După cum probabil bănuiați, opțiunea e disponibilă momentan doar utilizatorilor de limbă engleză și poate fi accesată în aplicația Word direct din browser pentru utilizatorii Microsoft 365 și Office 365. Probabil că în curând o să o vedem și în Word pentru desktop și/sau Mobile.

Cum funcționează: se selectează fraza/propoziția ce se dorește a fi reformulată, clic dreapta pe ea și apoi se alege Rewrite Suggestions. Vor apărea mai multe propuneri din care utilizatorul o va selecta pe cea mai bună.

E posibil ca în anumite documente să nu apară sugestii de acest fel, ceea ce denotă că fraza este scrisă concis.

Încă nu am apucat să mă folosesc de acest instrument ca să pot evalua cât de eficient este. Oricum, există posibilitatea de a trimite feedback în ideea că sugestiile nu sunt cele mai potrivite, chestie care are menirea de a contribui la îmbunătățirea sa.

Dar dincolo de asta, soluții similare există deja în Google Docs și Gammarly, așa că prezența AI-ului în Word nu poate să fie decât un lucru foarte bun. Nu credeți?

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep