HomeFeaturedFocusDJI e pe cale sa nu mai poata vinde drone in SUA...

DJI e pe cale sa nu mai poata vinde drone in SUA din cauza unui patent aflat in disputa

DJI e pe cale să piardă dreptul de a vinde drone în SUA ca urmare a încălcării patentului Autel Robotics USA Nr 9260184.
DJI e pe cale să piardă dreptul de a vinde drone în SUA ca urmare a încălcării patentului Autel Robotics USA Nr 9260184.

Pe 2 martie firma de avocatură Steptoe a reușit să convingă ITC (International Trade Comission) că SZ DJI Technology Co. Ltd., adică firma cea mai importantă în domeniul dronelor, încalcă patentul nr 9260184 al Autel Robotics SUA și prin urmare e posibil să vedem blocarea vânzării dronelor DJI în SUA.

Mai mult, ordinul dat de judecătorul american propune blocarea importului celor mai interesante drone DJI în SUA – adică Mavic Pro, Mavic Pro Platinum, Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Mavic Air și Spark, iar cele deja importate să nu poată să mai fie vândute, chestie ce s-ar putea materializa de la începutul lunii iulie. Interesant că noua dronă Mavic Mini nu este în discuție, deși în acest moment este una dintre cele mai interesante din portofoliul DJI.

O altă problemă pentru DJI este că judecătorul a cerut o cauțiune de 9.9% pe durata celor 60 de zile în care se vor analiza în detaliu acuzele aduse, iar Autel vrea ca și alte drone să fie blocate – seriile Inspire și Phantom 4, deși acestea nu mai sunt acum în oferta curentă (la fel cum sunt și Spark și Mavic Pro).

DJI încă nu a venit cu nicio clarificare pe marginea subiectului, așa că pentru momemt nu știm dacă acuzele sunt reale sau pur și simplu e vorba de un alt proces pentru patente în care diverși caută să se îmbogățească rapid. În ideea că DJI a încălcat patentul Autel Robotics, atunci e cam nasol pentru ei, că vor trebui să scoată bani din buzunar ca să rezolve problema.

Mai este însă și un alt aspect: să nu uităm că DJI este o altă companie chineză care are succes pe piața americană și după cum ne arată ultimele evenimente, mi-ar părea rău să văd că va avea aceleași probleme ca Huawei cu administrația americană.

via DPReview

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep