HomeCloud & MobilityNoul limbaj pentru programarea AI in cloud-ul Microsoft va fi Bosque

Noul limbaj pentru programarea AI in cloud-ul Microsoft va fi Bosque

Microsoft lucrează la un limbaj de programare pentru folosirea în scenarii Azure AI.
Microsoft lucrează la un limbaj de programare pentru folosirea în scenarii Azure AI.

Microsoft va prezenta în curând noul limbaj Bosque, construit pentru folosirea în scenariile de AI pentru cloud-ul Azure. Limbajul de programare este realizat de Microsoft Research, echipă condusă de Mark Marron și trebuie privit ca un experiment pentru zona AI și cloud. Proiectul are la bază TypeScript și tehnologii de machine learning în cloud.

Prin Bosque (aici e link-ul proiectului de pe GitHub) ce vine să ofere developerilor o soluție care combină implementarea Microsoft a TypeScript JavaScript și Node.js. Teoretic, adoptarea noului limbaj va avea ca rezultat creșterea productivități, similar cu ceea ce s-a întâmplat atunci când în anii 1970 s-au pus bazele programării structurate și introducerea IDE-urilor.

”Am progresat rapid față de situația în care ne găseam anul trecut și acum suntem gata să ne folosim de sugestiile venite de la alți cercetători sau de la zona open source” spune Marron.

Vizavi de acest subiect, Marron o să spună mai multe în cadrul unui webinar live ”Expanding the possibilities of programming languages with Bosque”, ținut azi de Marron de la ora 20:00 a României (vă puteți înregistra aici).

”În webinar o să vorbim despre principiile pe care le folosim, câteva din experiențele prin care am trecut cu primele modele folosite anul trecut și bineînțeles, apel către cei ce ne pot ajuta să ducem mai departe proiectul”.

Cred că v-ați dat deja seama că este o temă tehnică, dar dacă vă pasionează subiectul eu vă recomand să vă înregistrați și să participați la seminar.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep