HomeCloud & MobilityRijksmuseum a publicat o poza imensa (44.8 gigapixeli) a celebrei picturi ”Night...

Rijksmuseum a publicat o poza imensa (44.8 gigapixeli) a celebrei picturi ”Night Watch”

Poza picturii ”Night Watch” de la Rijksmuseum, disponibilă acum online la o super rezoluție: 44804687500 pixeli.
Poza picturii ”Night Watch” de la Rijksmuseum, disponibilă acum online la o super rezoluție: 44804687500 pixeli.

Celebra pictură ”Night Watch” a lui Rembrandt, găzduită de muzeul Rijksmuseum din Amsterdam, este disponibilă acum online, la o super rezoluție de 44804687500 pixeli. Asta înseamnă că dacă doriți, puteți mări poza pentru a vedea și cele mai mici detalii. Poza de 44 gigapixeli a fost realizată prin suprapunerea a 528 de poze, pe o matrice de 24 x 22, fiecare dintre ele realizată cu ajutorul unui scanner macro X-ray fluorescent care analizează componența elementelor chimice precum calciu, fier, potasiu și cobalt.

”Night Watch” a fost creată de Rembrandt în urma cererii lui Frans Banninck Cocq, primarul și șeful gărzii civice din Amsterdam, în anul 1640 și reprezintă o imagine a poliției de atunci. Cocq apare în centrul picturii în ulei, care are o dimensiune impresionantă de 3.79 m pe 4.53 m și cântărește 337 de kilograme.

”Night Watch” este una dintre lucrările celebre ale lui Rembrandt și induce o aură de suspans, datorată combinației ingenioase de lumină și umbre, iar reproducerea digitală ne permite să vedem în detaliu fiecare mișcare a pensulei.

Lucrarea poate fi accesată aici și ne arată că există modalități relativ simple de a păstra pentru eternitate aceste opere de artă ce sunt în pericol de a fi distruse odată cu trecerea timpului. Reproducerea digitală reprezintă ”o sursă extrem de importantă de informații pentru cercetători și vizitatorii virtuali ai muzeului, ce pot pot admira capodopera lui Rembrandt în cel mai mic detaliu”.

Reproducerea digitală este doar unul dintre rezultatele proiectului Operation Night Watch, care își propune să țină în siguranță operele muzeului Rijksmuseum din Amsterdam, proiect ce a fost suspendat pe durata epidemiei COVID-19 și care abia zilele trecute a fost reluat.

Dacă vreți să vedeți ce și cum, folosiți colecția digitală via Google Street View.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep