HomeFeaturedFocusOppo pare sa lucreze la propriul chipset

Oppo pare sa lucreze la propriul chipset

Oppo chipset

Unul dintre producătorii de top 5 la nivel global, Oppo, pare să treacă la următorul nivel. Zvonurile din ultima vreme și recrutările pe care compania le face, indică faptul că producătorul chinez s-a apucat să lucreze la propriul chipset. Și nu ar fi o surpriză nemaiîntâlnită. Samsung are de ceva vreme Exynos, Huawei la fel, cu ale sale Kirin-uri, de ce nu ar urma și Oppo acest trend.

Se reduce astfel dependența de Qualcomm, o companie americană. Care, în lumina a ceea ce se întâmplă în prezent cu Huawei, este o măsură cel puțin înțeleaptă, preventivă să îi spunem, din partea oricărui producător chinez cu pretenții. Nu este un secret pentru pasionații de smartphone că MediaTek nu pare capabilă să concureze Qualcomm-ul pe zona de high-end.

Așa că decizia Oppo de a-și dezvolta propriul chipset pare una chiar logică. Și se pare că producătorul chinez a luat un elan puternic zilele acestea. Conform publicației Nikkei Asian Review, Oppo recrutează agresiv ingineri și alți profesioniști de la MediaTek, HiSilicon și chiar de la Qualcomm.

Lucrurile sună destul de bine, însă din experiența altor producători de smartphone, de aici și până la apariția primului telefon cu chipset proprietar mai este o distanță. De câțiva ani buni, cred eu. Minim doi-trei. Partea bună este că producătorul chinez pare dispus la un astfel de efort, care necesită, pe lângă timp, și destul de mulți bani.

Însă, asociată cu expansiunea Oppo înspre piețele europene, destul de agresivă și ea în ultima vreme, această mișcare ne arată intențiile serioase ale companiei de a deveni un jucător (și un brand) internațional. Vă reamintesc că Oppo a intrat și pe piața din România.

via Nikkei Asian Review

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep