HomeMobileAndroidVideo: fotograful Nick Didlick scotand in evidenta performanta camerei lui Sony Xperia...

Video: fotograful Nick Didlick scotand in evidenta performanta camerei lui Sony Xperia 1 II

Pe canalul YouTube al Sony am găsit un material video în care fotograful profesionist Nick Didlick laudă camera smartphone-ului Sony Xperia 1 II. Sunt niște informații pe care merită să le știți!
Pe canalul YouTube al Sony am găsit un material video în care fotograful profesionist Nick Didlick laudă camera smartphone-ului Sony Xperia 1 II. Sunt niște informații pe care merită să le știți!

Ori de câte ori am testat câte un smartphone Sony m-am întrebat de ce performanța camerei nu se ridică la nivelul celorlalte smartphone-uri, dotate în esență tot cu un senzor Sony? Și singura explicație logică la care am ajuns a fost aceea că Sony face profit mai mare vânzând senzorii către alții (Samsung în speță) decât să se chinuie și să îl facă super performant în smartphone-urile proprii.

Iată însă că în 2020 Sony vine să ne arate că de fapt și smartphone-urile sale pot avea o performanță foarte bună, în mâinile unui profesionist. Și pentru asta a apelat la Nick Didlick, un profesionist cu 40 de ani de experiență în fotojurnalism și fotografie sportivă, care ne dă niște detalii interesante despre Sony Xperia 1 II.

În mod normal Didlick folosește o cameră Sony Alpha 9 și acum vine să ne spună cât de încântat este de Xperia 1 II. Da, e clar că e vorba despre o sponsorizare, doar că mesajul are și ceva urme de adevăr. În primul rând ideea folosirii Photography Pro și nu a aplicației Camera standard, oferă un control mai bun asupra setărilor de fotografiere.

În al doilea rând, este primul smartphone Sony care folosește lentile Zeiss și beneficiază de tehnologiile prezente în modelele anterioare pentru tracking și autofocus. Alt lucru demn de luat în seamă este disponibilitatea (încă!) a unui buton dedicat pentru fotografiere.

Și nu în ultimul rând display-ul OLED de 6.5 inci care permite vizualizarea instant a pozelor la rezoluție 4K, cu un aspect 21:9.

Sony Xperia 1 II are camera principală de 12 MP cu f/1.7 și pixeli 1.8 µm, o a doua cameră de 12 MP ultra wide și una tot de 12 MP pentru telephoto plus senzoru 3D ToF care întregește sistemul.

Materialul pare interesant, la fel și configurația lui Sony Xperia 1 II și sunt curios cum se va comporta în mâinile utilizatorilor acest smartphone ce așteaptă să își facă debutul oficial.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep