HomeMobileAndroidLeak: specificatiile tehnice pentru Surface Duo

Leak: specificatiile tehnice pentru Surface Duo

Microsoft Surface Duo o să vină cu cipset Snapdragon 855 și fără 5G.
Microsoft Surface Duo o să vină cu cipset Snapdragon 855 și fără 5G.

După o lungă perioadă de vreme în care informațiile despre configurația hardware a Surface Duo au fost incerte, acum avem un leak care face puțină lumină în acest sens. Pentru cine nu știe încă, Surface Duo este hibridul tabletă/smartphone cu dual screen al Microsoft, construit în jurul sistemului de operare Android.

Via Windows Central aflăm că Microsoft a ales (în sfârșit) să nu folosească cipset-ul Snapdragon 865, în schimb să meargă pe varianta 855, cu 6GB RAM și 64 sau 256 GB pentru stocare, iar display-ul va fi unul AMOLED, cu o rezoluție cam mică – doar 1800 x 1350 pixeli.

Sistem de operareAndroid 10
Display2x 5.6 inch, 4:3 aspect ratio, 1800×1350 (401 ppi) resolution, AMOLED
CPUQualcomm Snapdragon 855
Memorie6GB RAM
Stocare64GB
256GB
Expandable StorageNone
Camera11MP, ƒ/2.0 1.12um
SecuritateFingerprint
Porturi1x USB-C
nanoSIM slot
Baterie3460mAh
PenSurface Pen
Specificațiile tehnice probabile pentru Microsoft Surface Duo.

Dacă la capitolul display, combinația de 2 x 1800×1350 pixeli face din Surface Duo o soluție faină, bateria este totuși ceva ce ar fi putut să arate mult mai bine: 3460 mAh, pentru un device cu două display-uri de 5.6 inci mi se pare mult prea puțin.

Asta înseamnă că aparatul va sta mai mult la încărcat decât să fie folosit și poate din cauza asta Microsoft a ales să folosească cipset-ul Snapdragon 855, ca să mai salveze ceva autonomie. Va avea totuși încărcare rapidă pe USB Type-C și un alt dezavantaj ar fi lipsa conectivității 5G (care iarăși este un mare minus pentru anul 2020), care poate fi explicată și prin prisma faptului că e nevoie de un cip în plus, care în design-ul actual nu prea încape.

Inițial Surface Duo va ieși cu Android 10 însă există promisiunea că Android 11 va fi disponibil foarte rapid pentru el.

Acum că am mai aflat ceva legat de configurația hardware sunt cu un pas mai aproape de a-i desluși secretele. Nu știm însă nimic legat de partea de sunet, de camera foto sau de rezistentța la apă/praf. Probabil că până în toamnă o să știm mai multe, pe măsură ce Microsoft avansează cu finisarea prototipului.

Pe de altă parte, marți începe conferința BUILD dedicată dezvoltatorilor pe platformă Microsoft unde s-ar putea să vedem ceva referințe la Surface Duo, poate eventual și ceva demo-uri din care să reiasă mai multe informații despre capabilitățile sale.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep